Δευτέρα, Αυγούστου 21, 2017

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ / Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2017, συνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών στις οποίες ο Ιάκωβος Καμπανέλλης έχει γράψει το σενάριο ή τις έχει σκηνοθετήσει ή είναι βασισμένες σε θεατρικά έργα του.
Την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017 και ώρα 21.00 θα προβληθεί η ταινία  ΓΥΜΝΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ (1969) σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, που...
είναι κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ. Το έργο είχε ανέβει αρχικά στο θέατρο, το 1963, από την Τζένη Καρέζη και το Νίκο Κούρκουλο.
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Νίκος Κούρκουλος, Ζωή Λάσκαρη, Ανδρέας Μπάρκουλης, Σοφία Ρούμπου, Βαγγέλης Σειληνός, Μαρία Φωκά, Χρόνης Εξαρχάκος και πολλοί άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.
Η μουσική της ταινίας είναι του Σταύρου Ξαρχάκου, οι στίχοι του Ιάκωβου Καμπανέλλη και τραγουδούν ο Νίκος Κούρκουλος και η Μαρινέλλα.
Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 24 Μαρτίου 1969, κόβοντας 335.054 εισιτήρια.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Η πλούσια κόρη του ιδιοκτήτη μιας περιοχής, που κατοικείται κυρίως από μικρασιάτες πρόσφυγες, συναντάει ένα βράδυ τον Αντρέα, έναν εργάτη που μένει στην περιοχή τους και τον ερωτεύεται. Ο έρωτας αυτός είναι και για τους δύο πολύ δυνατός, αλλά ο Ανδρέας έχει να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές προκαταλήψεις και ιδιαίτερα εκείνες του Χρήστου, αδελφού της αγαπημένης του, και της κοπέλας του τελευταίου, οι οποίοι βλέπουν με μεγάλη καχυποψία το δεσμό μιας πλούσιας μ’ έναν άντρα της δικής του κοινωνικής σειράς. Ο Χρήστος προσπαθεί να χωρίσει το ζευγάρι αλλά τα σχέδιά του οδηγούν σε τραγικά αποτελέσματα.

Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

Αφιερώνουμε την ταινία στη μνήμη της αγαπημένης ηθοποιού

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :