Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2017

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

             
24-28 Αυγούστου 2017
Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα πραγματοποιήσει στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης  εργαστήρι δημιουργικής θεατρικής γραφής, με την ηθοποιό και θεατρική συγγραφέα Χρύσα Σπηλιώτη.
Για δεύτερη χρονιά σας περιμένουμε με χαρά στο σεμινάριο δημιουργικής γραφής στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης. Η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στον Καζαντζάκη και συνοδεύεται από μια τάση των σεμιναρίων να ασχοληθούν με.......
θέματα από την αρχαιότητα που υπήρξαν πηγή έμπνευσης έργων τόσο του Καζαντζάκη όσο και του Καμπανέλλη. 
Και αυτό το σεμινάριο θα ακολουθήσει τα χνάρια όσων εντρύφησαν στον ελληνικό μύθο και την αρχαιότητα ξεκινώντας από τους Έλληνες τραγικούς και φτάνοντας στους σύγχρονους δημιουργούς, που «τρώνε ακόμα από το τραπέζι του Ομήρου».
Άξονας του σεμιναρίου είναι η έμπνευση από πρόσωπα και επεισόδια του μύθου, της τραγωδίας ή της αρχαίας ελληνικής κωμωδίας, φωτίζοντας όμως, όσους δρουν στη σκιά των ηρώων. Για παράδειγμα, αντί για τις Τρωάδες να ακούσουμε τι λένε οι Ελληνίδες σκλάβες που ακολουθούσαν χωρίς τη θέλησή τους, τους ηγέτες των Ελλήνων στην εκστρατεία της Τροίας. Αντί για την επανάσταση της Λυσιστράτης να γράψουμε για τον ξεσηκωμό της Μυρρίνης, να δούμε τις Βάκχες αναποδογυρισμένες, να ερευνήσουμε αναπάντεχες όψεις του γνώριμου μύθου, που μπορεί να ανατρέπουν, να ταράζουν ή να προκαλούν το γέλιο.
Το σεμινάριο είναι ανοιχτό τόσο στους παλιότερους σπουδαστές που μπορούν να εμπλουτίσουν την εμπειρία τους, αλλά και σε όποιον δοκιμάζει για πρώτη φορά να πειραματιστεί με την γραφή. 
Μοναδικός στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι η αληθινή ευχαρίστηση της δημιουργίας. Είναι άλλωστε ο μόνος τρόπος ώστε το ατομικό και συλλογικό έργο των συμμετεχόντων που ασφαλώς θα προκύψει, να είναι ενδιαφέρον. 

Υπεύθυνη Εργαστηρίων Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου

Πού: Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης – Γρόττα, Χώρα Νάξου
Πότε: Από την Πέμπτη 24 μέχρι και τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017.
Ώρες: 19.00 – 22.00
Πρώτη συνάντηση την Πέμπτη 24 Αυγούστου και ώρα 19.00
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2285023619 & 6932460616 τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου 11.00 – 14.00 & 19.00 – 22.00.
και στο e-mail: kambanellismuseum@naxos.gov.gr

        ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
                                ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ
         
                        ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ
                Φόρμα συμμετοχής
Όνομα/Επώνυμο: …………………………………………………………………………………..

Ηλικία: ………………………………………………………………………………………………….

Ασχολία/Επάγγελμα: ……………………………………………………………………………

Τηλέφωνο: ……………………………………………………………………………………………..

E-mail: …………………………………………………………………………………………………….

Νάξος ……./……../2017

Ο/Η δηλ……….

………………………………
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :