Τρίτη, Αυγούστου 08, 2017

Δημήτρης Ζήσης: "Ιδιαίτερη τιμή για μένα η παραμονή μου στον Φοίνικα"

Ο Δημήτρης Ζήσης μετά την επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας του με τον Φοίνικα Σύρου μίλησε για την συμφωνία αυτή και το πόσο χαρούμενος είναι που θα συνεχίσει να φορά τα χρώματα της ομάδας της Σύρου. "Ο Φοίνικας Σύρου είναι από τις καλύτερες ομάδες στο Ελληνικό πρωτάθλημα και είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι στο ρόστερ της. Όπως επίσης με χαροποίησε το γεγονός πως με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, μου έγινε πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας μας από....
τη διοίκηση της ομάδας. Ουσιαστικά είχαμε συμφωνήσει από πολύ νωρίς και είναι μεγάλη μου τιμή αυτό το γεγονός. Ο Φοίνικας έχει καθιερωθεί και βρίσκεται πάντα μέσα στις πρώτες 4 θέσεις και έχει πάντα πρωταγωνιστικό χαρακτήρα. Επίσης, είναι σημαντικό που έχει μία σταθερή διοίκηση και δίπλα της είναι ο κόσμος του νησιού. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι πως έχει το γήπεδο και μπορεί να δουλέψει με μεγαλύτερη ευχέρεια. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα που θα συνεχίζω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην ομάδα του Φοίνικα. Μην ξεχνάμε βέβαια πως ο Φοίνικας δεν είναι μία απλή ομάδα, είναι ένα ολόκληρο νησί. Τέλος, το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου θα δουλέψουμε σκληρά για να φέρουμε τον Φοίνικα όσο πιο ψηλά γίνεται. Η περσινή χρονιά δεν ήταν και η καλύτερη για εμάς και θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας".

Είναι αλήθεια πως ο Φοίνικας αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, όμως αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Φέτος με τη διοίκηση να έχει βρει τα... πατήματά της, να είναι σε στέρεο έδαφος και να σχεδιάζει με μεγαλύτερη άνεση τη νέα χρονιά. Πόσο βοηθά αυτό και πόσο καλό κάνει σε εσάς;
"Είναι πολύ σημαντικό και δεν είναι μόνο για το Φοίνικα αυτό, αλλά παίζει μεγάλο ρόλο να υπάρχει μία σταθερή διοίκηση. Πέρσι όντως υπήρχαν κάποια θεματάκια και ιδιαίτερα μέχρι να ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδο. Στη συνέχεια όλα έφτιαξαν, η διοίκηση ήταν συνεχώς δίπλα μας, σε ότι κι αν χρειαστήκαμε είχα τη στήριξή της κι αυτό ήταν που ουσιαστικά μας κράτησε. Αν κοιτάξουμε τώρα με μεγαλύτερη ψυχραιμία θα δούμε πως πέρσι δεν είχαμε καλή χρονιά, βοήθησε περισσότερο το όνομα του Φοίνικα, η διοίκηση και είμαστε συνεχώς μεταξύ 5ης και 6ης θέσης. Αυτό για την ομάδα μας είναι ένα μεγάλο συν, καθώς ο Φοίνικας έχει μία σταθερή πλέον διοίκηση η οποία είναι δίπλα στους παίκτες".

Πόσο βοηθά εσάς τους αθλητές ιδιαίτερα στο αγωνιστικό κομμάτι όταν γνωρίζεις πως δίπλα σου έχεις ανθρώπους που σε στηρίζουν και σε βοηθούν σε ότι κι αν χρειαστείς.
"Αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς, καθώς μπορούμε και δουλεύουμε με μεγαλύτερη άνεση, χωρίς να έχουμε προβλήματα στο μυαλό μας, που να μας κρατούν... πίσω. Είναι σημαντικό γιατί σε μία άσχημη κατάσταση, έναν κακό αγώνα, ή περίεργη περίοδο, ξέρεις πως έχεις όλους αυτούς τους ανθρώπους δίπλα σου. Δεν είναι όπως κάποιες ομάδες που δεν έχεις κανέναν. Η διοίκηση και όλο το τεχνικό επιτελείο σε βοηθά να βγάζεις συνεχώς τον καλύτερό σου εαυτό".
Το ρόστερ σιγά - σιγά ολοκληρώνεται, με τη διοίκηση να έχει κρατήσει κάποιους από την περσινή ομάδα, αλλά και έχουν έρθει αθλητές που μπορούν να βοηθήσουν τον Φοίνικα. Πως βλέπεις από την πλευρά σου τη φετινή σεζόν, καθώς ο Φοίνικας είναι από τις ομάδες που κινήθηκε αρκετά σ' αυτή τη μεταγραφική περίοδο.
"Είναι αρκετά θετικό που έχουν μείνει κάποιοι αθλητές από την περσινή ομάδα, καθώς γνωρίζουν το κλίμα και τη Σύρο γενικότερα. Έχουν παραμείνει στην ομάδα αθλητές που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και είχαν βοηθήσει τον Φοίνικα στον μέγιστο βαθμό. Από εκεί και πέρα γνωρίζω για τον Λινζ ότι είναι ένας πάρα πολύ καλός και θα βοηθήσει πάρα πολύ τον Φοίνικα. Είμαστε σε καλό δρόμο και πιστεύω πως αν κλείσει και ο Διαγώνιος ο Φοίνικας μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά και να κάνει τη σεζόν που είχε το 2015-16. Θα δουλέψουμε από την πλευρά μας σκληρά και θα βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θέλουμε να φέρουμε χαρά στους φιλάθλους μας γιατί μας στηρίζουν και να ενισχύουν συνεχώς. Έχουμε δυνατή ομάδα και θα είμαστε μέσα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Είναι πάρα πολύ δύσκολά για όλες τις ομάδες, ιδιαίτερα εδώ στο νησί. Ο κόσμος μας βοηθά και μας δίνει δύναμη. Ακόμη και όταν παίξαμε σε Ευρωπαϊκό παιχνίδι, δείξαμε πως μπορούμε να κοιτάξουμε οποιονδήποτε αντίπαλο στα μάτια. Η έδρα μας είναι "καυτή" και μας βοηθά να παίζουμε κι εμείς καλύτερα. Αν καταφέρουμε την απόδοση που έχουμε στη Σύρο, την έχουμε και στα εκτός έδρας ματς, τότε ο Φοίνικας έχει θα μπορεί να πάει πάρα πολύ ψηλά".

Τέλος, ο Φοίνικας θα αγωνισθεί και σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Πόσο σημαντικό είναι για εσάς;

"Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό για εμάς, καθώς θα πρέπει να δούμε γενικά τι συμβαίνει στην Ελλάδα, που αν και κάποια σωματεία είχαν το δικαίωμα συμμετοχής δεν θα αγωνισθούν. Η Σύρος με την Ευρωπαϊκή συμμετοχή του Φοίνικα κερδίζει πόντους, αφού θα διαφημιστεί μέσα από την ομάδα και θα ακουστεί το όνομα του νησιού. Έτσι, αυτό θα πρέπει να συμβαίνει κάθε χρόνο και ο κόσμος του νησιού να είναι πάντα δίπλα στην ομάδα και να την στηρίζει. Ο Φοίνικα από την άλλη με την συμμετοχή του αυτή γίνεται πιο αναγνωρίσιμος και θα μπορεί στη συνέχεια να κάνει με μεγαλύτερη ευκολία κάποιες μεταγραφές. Επίσης, ο κόσμος "ζεσταίνετε" όλο και περισσότερο, αφού εκτός από τα Ελληνικά παιχνίδια, θέλει να νιώσει και την αίσθηση των Ευρωπαϊκών παιχνιδιών." 
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :