Σάββατο, Αυγούστου 05, 2017

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Ι. ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ / Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδωνσυνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών στις οποίες ο Ιάκωβος Καμπανέλλης έχει γράψει το σενάριο ή τις έχει σκηνοθετήσει ή είναι βασισμένες σε θεατρικά έργα του.
Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στον.....
Νίκο Κούνδουρο, την Τετάρτη9 Αυγούστου 2017 και ώρα 21.00 θα προβληθεί η ταινία Ο ΔΡΑΚΟΣσε σενάριο του ΙάκωβουΚαμπανέλλη.Η ταινία προβλήθηκε πρώτη φορά το 1956 και πρωταγωνιστούν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, Θανάσης Βέγγος, Γιάννης Αργύρης, Μαρίκα Λεκάκη, Στέφανος Στρατηγός και πολλοί άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.
 Ο Δράκος αναγνωρίζεται ως μία από τις πιο σημαντικές ταινίες στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Συνδυάζει στοιχεία από τον ιταλικό νεορεαλισμό, τον γερμανικό εξπρεσιονισμό και το φιλμ νουάρ.Μεμουσική του Μάνου Χατζιδάκι.
Θεωρείται μια από τις κορυφαίες ελληνικές ταινίες όλων των εποχών, και βραβεύτηκε το 1960 στο πρώτο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ως μια από τις καλύτερες ταινίες της περιόδου 1955-1959 και έλαβε ειδική μνεία στο φεστιβάλ της Βενετίας.
ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Παραμονή Χριστουγέννων. Ένας μοναχικός κι ασήμαντος τραπεζικός υπάλληλος, ο Θωμάς, ανακαλύπτει ξαφνικά ότι μοιάζει με τον φοβερό «δράκο της Αθήνας», έναν αδίστακτο κακοποιό που καταζητείται από την αστυνομία. Η αστυνομία τον καταδιώκει και βρίσκει καταφύγιο σ’ ένα καμπαρέ.Εκεί, δέχεται να υποδυθεί το ρόλο του «δράκου», και ως τέτοιος γίνεται αποδεκτός από τα μέλη μιας συμμορίας του υποκόσμου…

Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :