Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2017

Η Φωτεινή Βελεσιώτου τραγουδάει τις μούσες του Ρεμπέτικου / Δελτίο Τύπου Φεστιβάλ Νάξου

Η Φωτεινή Βελεσιώτου
τραγουδάει τις μούσες του Ρεμπέτικου
Μαζί της η Ανατολή Μαργιόλα
Πύργος Μπαζαίου | Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017 |Ώρα21:30
Η Φωτεινή Βελεσιώτου συνεχίζει τη διαδρομή της κρατώντας την ίδια συνέπεια, τη χαμηλών τόνων παρουσία και την προσήλωση στα κλασικά λαϊκά και έντεχνα τραγούδια.
Αυτό το καλοκαίρι σε μια ιδιαίτερη παρασταση, μας προτείνει  μια μουσική αναδρομή στις γυναίκες που ενέπνευσαν τους συνθέτες του Ρεμπέτικου να γράψουν  τα πιο ωραία λαικά και.....
ρεμπέτικα τραγούδια μας. Μαρίκα Νίνου, Σωτηρία Μπέλλου, Ιωάννα Γεωργακοπούλου, Χαρούλα Λαμπράκη, Στέλλα Χασκίλ, Καίτη Γκρέυ και άλλες που δίπλα σε σπουδαίους δημιουργούς όπως ο Τσιτσάνης , ο Βαμβακάρης ,ο Παπαϊωάννου κ.α  στα πάλκα μιας άλλης εποχής και μιας άλλης Ελλάδας άφηναν τα ίχνη τους που ακόμα και σήμερα μένουν ανεξίτηλα για να τα ακολουθούμε και να τα τραγουδούμε.
Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα / Σαν απόκληρος γυρίζω / Απ’ της Ζέας το λιμάνι  /Απόψε στις ακρογιαλιές  / μη μου ξαναφύγεις πια / ξημερώνει και βραδιάζει / συννεφιασμένη Κυριακή και άλλα πολλά υπέροχα τραγούδια θα ακούσουμε σε αυτό το αφιέρωμα τιμής και μνήμης στις θρυλικές ερμηνεύτριες του Ρεμπέτικου και στους δημιουργούς του.
Μαζί με τη Φωτεινή Βελεσιώτου η εξαιρετική νέα τραγουδίστρια Ανατολή Μαργιόλα που γνωρίσαμε μέσα από τις επιλεκτικές συνεργασίες της αλλά και μέσα από δύο υψηλού επιπέδου κινηματογραφικές παραγωγές το ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ του Μανούσου Μανουσάκη σε μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη και το ΝΟΤΙΑ του Τάσου Μπουλμέτη σε μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα.
Παίζουν οι μουσικοί:                                                                                                          
Γιώργος Καραμφίλλης: Μπουζούκι, Νίκος Παπαναστασίου: ακορντεόν, Βασίλης Κετεντζόγλου: κιθάρα και Διονύσης Μακρής: Κοντραμπάσο

Είσοδος 15€, 12€ (Φοιτητές, κάρτες  ΟΑΕΔ)

Όλα τα εισιτήρια πωλούνται:
•     Πύργος Μπαζαίου, 12ο χλμ. Οδού Χώρας Νάξου-Αγιασσού
       Τηλ. 22850 31402
Εισιτήρια μόνο των 15€ πωλούνται:
•     Παλιό Βιβλιοπωλείο, Παλιά Αγορά Χώρα Νάξου. Τηλ. 22850 22512
•     Αποστακτήριο Κίτρο Βαλληνδρά, Χαλκί. Τηλ. 22850 31220
•     Café Asmari, Απείρανθος. Τηλ. 22850 61256

Info:
www.bazeostower.gr – www.naxosfestival.gr -  

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :