Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2017

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ : Ευχαριστήριο για τη δωρεά Συλλογής απολιθωμάτων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εκφράζει τις δημόσιες ευχαριστίες του στον Νάξιο κ. Σταύρο Αθανασίου Στούμπο, Πολιτικό Μηχανικό, για τη δωρεά συλλογής απολιθωμάτων προς τον Δήμο μας.
Συγκεκριμένα η συλλογή περιλαμβάνει δέκα φυτικά απολιθώματα ελιάς, σχίνου και φοίνικα, που εντοπίστηκαν στις Κυκλάδες και ιδιαίτερα στην Σαντορίνη πριν από 80.000 χρόνια. Σύμφωνα με τον Ομότιμο Καθηγητή Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ευάγγελο Βελιτζέλο, από τον.....
οποίο προμηθεύτηκε τα απολιθώματα ο κ. Στούμπος, η αξία τους ανέρχεται στα 30.000 €. Η συλλογή φιλοξενείται στο ισόγειο του Δημαρχείου και έχει τεθεί σε δημόσια θέα.
Όπως δήλωσε ο κ. Στούμπος, η εν λόγω δωρεά προς τον Δήμο γίνεται για λόγους τιμής προς τη γενέτειρά του.

«Η αξιέπαινη αυτή πράξη του κ. Στούμπου αποτελεί πρότυπο αγάπης και προσφοράς για τον τόπο μας, καταδεικνύοντας περίτρανα το πολιτιστικό και ιστορικό ενδιαφέρον του. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς για την προσφορά αυτή και ελπίζουμε η πράξη του να βρει μιμητές ανάμεσα σε ανθρώπους που θέλουν να εμπιστευτούν ανάλογα ευρήματα στο Δήμο μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης κατά την παράδοση των απολιθωμάτων».






Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :