Κυριακή, Ιουλίου 23, 2017

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΣΤΟ ΣΑΓΚΡΙ ΚΑΙ ΜΠΑΟΥΖΗ-ΛΑΘΡΗΝΟ

Σας γνωρίζουμε ότι η πολιτιστική εταιρεία Νάξου “Νικάνδρη” πρόκειται να πραγματοποιήσει την ετήσια καλοκαιρινή εκδρομή της στο Σαγκρί της Νάξου και τη γύρω περιοχή (Μπαούζη-Λαθρήνο) την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017 το πρωί, σε ενδιαφέροντες ιστορικούς και θρησκευτικούς χώρους και σε μια πολύ σημαντική λαογραφική έκθεση. Μεταξύ άλλων  θα.....
επισκεφτούμε βυζαντινούς ναούς που άνοιξαν εφέτος για πρώτη φορά (και μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες) για επίσκεψη στο κοινό, ναούς με σπάνιες τοιχογραφίες, και που συνιστούν χαρακτηριστικά δείγματα του θρησκευτικού και πολιτιστικού θησαυρού της Νάξου, του αποκαλούμενου ¨Μυστρά¨ του Αιγαίου. Στον Άγιο Ελευθέριο στο Σαγκρί θα έχει την ευκαιρία κάποιος να προσκυνήσει τα ιερά λείψανα της λειψανοθήκης Βαρβατάκη που μεταφέρθηκαν εφέτος εκεί από τον Ι. Ναό Φανερωμένης Χολαργού Αττικής και που προϋπήρχαν στον Άγιο Ελευθέριο.  
Είναι ιδιαιτέρως επιμορφωτικές και εκπαιδευτικές οι επισκέψεις και συνιστώνται ιδιαίτερα και για φοιτητές αρχαιολογίας, θεολογίας, φιλολογίας, λαογραφίας.
Οι εκδρομείς θα μετακινηθούν με πολυτελές λεωφορείο (πούλμαν). Διάρκεια εκδρομής: 9.00- 14.30.
Τιμή συμμετοχής: 10 ευρώ.
Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή παρακαλούνται να μας ενημερώσουν το ταχύτερο δυνατόν.

Για το Δ.Σ  της “Νικάνδρης”


Ο πρόεδρος Γιάννης Λογαράς

Tηλ. Επικοινωίας: 6983 167 196
          
e-mail: logarasyan@gmail.com


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :