Παρασκευή, Ιουνίου 30, 2017

Η πατάτα Νάξου πάει να καταρρίψει το ρεκόρ Guinness!!!!

  Το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για την μεγαλύτερη ποσότητα σερβιρισμένης πατάτας θα επιχειρήσουν να καταρρίψουν οι παραγωγοί της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.  Στις 15 Ιουλίου στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Πατάτας, το οποίο διοργανώνεται στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, στην Αγία Άννα (θέση Κάπαρες), Ναξιώτες Παραγωγοί και οι οικογένειές τους, με την συνδρομή κατοίκων του νησιού θα επιχειρήσουν να καθαρίσουν, να τηγανίσουν και να προσφέρουν στους επισκέπτες περισσότερα απο 550 κιλά, από τις....
φημισμένες πατάτες του νησιού. Για να καταρριφθεί το ρεκόρ θα χρειαστούν 650 κιλά ακαθάριστες πατάτες Νάξου, 550 λίτρα από το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο του νησιού, 22 παραδοσιακά τσουκάλια για το τηγάνισμα και μπόλικη διάθεση για ....καθάρισμα. Μέχρι σήμερα το Ρεκόρ κατέχει η εταιρεία Twin Oaks Farms, στην πόλη Eagle της πολιτείας Idaho στις ΗΠΑ Το ρεκόρ επιτεύχθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 2014 και είναι 454.95 κιλά.
  Το βάρος των ακαθάριστων και ακατέργαστων πατατών ήταν 569.71 κιλά kg και το λάδι που χρησιμοποιήθηκε για το τηγάνισμά τους ήταν 500.07 λίτρα. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου Δημήτρης Καπούνης δήλωσε: “Η πατάτα Νάξου είναι ένα προϊόν που αξίζει μια θέση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες. Περισσότερες από 200 οικογένειες ασχολούνται με την καλλιέργεια  της και κάθε χρόνο 5500 τόνοι παράγονται στο νησί. Η πατάτα Νάξου μαζί με τα υπόλοιπα αγροτικά-τυροκομικά προϊόντα έχουν αναδείξει τη Νάξο στην μεγαλύτερη αγροτική δύναμη των Κυκλάδων. Όποιος έχει δοκιμάσει τηγανητές πατάτες Νάξου γνωρίζει ήδη γιατί θέλουμε να σερβίρουμε τόσες πολλές τηγανιτές πατάτες στους επισκέπτες του φεστιβάλ. Πολύ απλά γιατί η γεύση της είναι ασύγκριτη. Να είστε σίγουροι ότι θα καταρρίψουμε το Ρεκόρ”. Παράλληλα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα παρουσιάσουν και δύο νέα νησιώτικα τραγούδια για την Πατάτα αλλά και την Γραβιέρα του νησιού. Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν οι Δημοσιογράφοι Χρήστος Νέζος και Μπάγια Αντωνοπούλου.





Με εκτίμηση
για την ΕΑΣ Νάξου ΑΕΣ ΑΕ
 


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :