Τετάρτη, Ιουνίου 07, 2017

Ο δήμαρχος Μ. Μαργαρίτης και ο Γ. Τσολάκης στην αδελφοποιημένη πόλη της Σικελίας Giardini Naxos

Η ανανέωση των σχέσεων συνεργασίας και η προετοιμασία μελλοντικών στοχευμένων συνεργασιών στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού μεταξύ του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και του Δήμου Giardini Naxos της Σικελίας και η υπογραφή του συμφώνου δέσμευσης για την Ευρωπαϊκή ενότητα βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων που έχει ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης στο Giardini Naxos.
Ο Μανόλης Μαργαρίτης, συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο σύμβουλο Γιάννη Τσολάκη επισκέφθηκαν την......
αδελφοποιημένη Σικελική πόλη μετά από πρόσκληση του Δημάρχου της Nello Lo Turco, προκειμένου να παραστούν σε σειρά εκδηλώσεων για τη σύσφιξη των σχέσεων και την υπογραφή συμφώνου ενίσχυσης της συνεργασίας. Η δράση αυτή υλοποιείται από τον Δήμο  Giardini Naxos με τη συμμετοχή Δήμων που έχουν αδελφοποιηθεί με το Giardini Naxos από την Ελλάδα (Νάξος και Χαλκίδα), την Ισπανία και την Σλοβακία και την Πολωνία και των μελών της Ένωσης Κοινών Giardini Naxos και Ταορμίνα, στο πλαίσιο αντίστοιχου Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2020».
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στην Σικελία, ο Μανόλης Μαργαρίτης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, να μιλήσει για την ιστορική σχέση που συνδέει τη Νάξο και την πόλη Giardini Naxos και συγχρόνως να προβάλει τα τοπικά προϊόντα του νησιού μας κατά τη διάρκεια ενός διαπολιτισμικού γεύματος που πραγματοποιήθηκε στο Giardini Naxos. Ταυτόχρονα, υπεγράφη το σύμφωνο δέσμευσης για την προώθηση της Ευρωπαϊκής Ενότητας μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων.
Προσκάλεσε δε τόσο τον Δήμαρχο του Giardini Naxos καθώς και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες να επισκεφθούν τη Νάξο και να γνωρίσουν από κοντά την αδελφοποιημένη πόλη. Η πρόσκληση αυτή συμβάλει σημαντικά στην αναθέρμανση των σχέσεων της Νάξου με τις σύγχρονες πόλεις των αρχαίων ελληνικών αποικιών της Σικελίας και συγχρόνως στοχεύει στην εξωστρέφεια και στην ανάπτυξη των πολιτιστικών, τουριστικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των πόλεων αυτών.
Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το φθινόπωρο, για τη δημιουργία ενός δικτύου πόλεων, καθιστώντας τη συνεργασία των δήμων πιο βιώσιμη και αποδοτική και ισχυροποιώντας τους δεσμούς των δύο Δήμων, που θα συμβάλει στην ανάπτυξη θεματικής και μακροχρόνιας συνεργασίας των πόλεων. Για το σκοπό αυτό σύντομα αναμένεται να συγκροτηθεί επιτροπή, η οποία θα προετοιμάσει το πλαίσιο συνεργασίας εν όψει της νέας συνάντησης.
Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, εμφανώς ικανοποιημένος από την πορεία των εργασιών και τις συζητήσεις για μελλοντική συνεργασία των πόλεων δήλωσε τα εξής: «Το ταξίδι αυτό ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικό για τη συνεργασία της Νάξου με την αδελφή πόλη Giardini Naxos. Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, καθώς σχεδιάζουμε τη δημιουργία ενός δικτύου πόλεων για την ανάπτυξη συνεργασιών σε διαφόρους τομείς δράσης».











Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :