Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2017

Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Καμιά απόλυση συμβασιούχου εργαζόμενου

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου & Μικρών Κυκλάδων συμπαραστέκεται στον αγώνα των συμβασιούχων για το δικαίωμα στην εργασία.
Μετά την κατάπτυστη  απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία κρίνεται αντισυνταγματική η παράταση των συμβάσεων τους και η πληρωμή μισθών για την εργασία που παρείχαν από την παράταση και μετά και μάλιστα ζητώντας την επιστροφή των.....
δεδουλευμένων τους, στηρίξαμε το ψήφισμα που κατέθεσε το σωματείο εργαζομένων του δήμου στη συνεδρίαση που έγινε στις 16-5-2017.
 Επιβεβαιώθηκε αυτό που επισήμανε στην τοποθέτηση του ο δημοτικός μας σύμβουλος, για τον εμπαιγμό προς τους εργαζόμενους, τόσο της κυβέρνησης, αλλά και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ που χρόνια τώρα τρέφουν την ομηρία χιλιάδων συμβασιούχων. Τώρα με την απόλυση τους ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων, ιδιαίτερα σε νευραλγικούς τομείς, όπως η καθαριότητα κλπ.
Οι εργαζόμενοι ήρθαν ως συμβασιούχοι γιατί η πολιτική διαδοχικά των κυβερνήσεων και των μνημονίων απαγόρευσε τις μόνιμες προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού στους δήμους από 2011.
Οφείλουν να απολογηθούν όλοι όσοι ψήφισαν το σύνταγμα του 2001, που ενώ κατοχυρώνει πλήθος φοροαπαλλαγών και άλλων προνομίων για το μεγάλο κεφάλαιο, προσδιορίζει ως έγκλημα τη θεμελίωση δικαιώματος μονιμοποίησης σε όσους εργαστούν με συμβάσεις διάρκειας μεγαλύτερης των 24 μηνών.
Παράλληλα στην τοποθέτηση μας στο δημοτικό συμβούλιο τονίσαμε πως η καλλιέργεια αυταπατών και αναμονής από πλευράς της κυβέρνησης ότι  θα λύσει το πρόβλημα, σκοπό είχε να βάλει στον πάγο τις αγωνιστικές διεκδικήσεις των εργαζομένων για μονιμοποίηση.  Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Επιβεβαιώνει περίτρανα αυτή μας την εκτίμηση, αφού αποδέχεται την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ανοίγει το δρόμο για τις απολύσεις των συμβασιούχων.  Δεσμεύεται μόνο για νομοθετική ρύθμιση της καταβολής των δεδουλευμένων, ενώ ουσιαστικά προτείνει στους δημάρχους να προχωρήσουν σε δίμηνες συμβάσεις.
Με βάση τα παραπάνω γεγονότα φαίνεται για μια ακόμη φορά ότι το κύμα των αντιλαϊκών μέτρων κυβέρνησης κεφαλαίου δεν αφήνει κανέναν αλώβητο. Τώρα πρέπει οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους να βάλουν φρένο στην πολιτική που ακυρώνει τη ζωή τους και τη λειτουργία των δήμων.
Καλούμε τη δημοτική αρχή να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους και να στηρίξει στην πράξη και όχι μόνο στα χαρτιά, το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου στις 16-5-2017, που κατέθεσε το σωματείο εργαζομένων του δήμου μας.
Απαιτούμε από τη κυβέρνηση :
Nα μη διανοηθεί να αφήσει τους δήμους και τις υπηρεσίες καθαριότητας γυμνές από προσωπικό και να αναλάβει τη χρηματοδότηση της μισθοδοσίας τους.
Nα μη γίνει καμιά απόλυση συμβασιούχου.
Να φέρει τώρα στη βουλή νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων

Νάξος, 22-6

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :