Κυριακή, Ιουνίου 18, 2017

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στο Χαλκί της Νάξου


Το Καλοκαίρι έφτασε, η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής πλησιάζει! Στη Νάξο; Πού;
Εκεί όπου την γνωρίσατε, στο χώρο που την ακολουθήσατε, στο χωριό που την ερωτευτήκατε … Στο Χαλκί που αγαπάτε !!!!

Τι είναι όμως η ΕΓΜ; Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε εδώ και 18 χρόνια. Η διοργάνωση των.....
εκδηλώσεων είναι αποτέλεσμα μιας εντυπωσιακής εθνικής συνεργατικής σύμπραξης δημοσίων και ιδιωτικών φορέων. Ένα ηχηρό κάλεσμα που σας προτρέπει  να περιηγηθείτε ανάμεσα στις μελωδίες και τα χρώματα των καλλιτεχνών, να γνωρίσετε μουσικές κοινότητες και να αφεθείτε στους ρυθμούς της καρδιάς και στη δύναμη της μουσικής.
Συνολικά, 350 διαφορετικές εκδηλώσεις σε 50 διαφορετικά σημεία σε Πανελλαδικό επίπεδο συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα που θα διαρκέσει από τις 21 ως τις 25 Ιουνίου που όπως όλα δείχνουν, θα καταφέρουν να μας προσφέρουν στιγμές αρμονίας και πολιτιστικής ανάτασης και σίγουρα, θα αλλάξουν τους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας.

Και το Χαλκί προετοιμάζεται, στολίζεται, ομορφαίνει ….. Σας περιμένει όπως κάθε χρόνο για τρεις βραδιές ονειρικές γεμάτες πολιτισμό, αρμονία, ψυχική ευφορία και ….. μουσική, πολλή μουσική, ταξιδιάρα, ερωτεύσιμη, πολλές φορές ανατρεπτική με ήχους λυρικούς, έντονους ή και νοσταλγικούς ….
Συναρπαστικό πάντρεμα ρυθμών ελληνικής, ξένης μουσικής, σύγχρονης, παραδοσιακής ή έντεχνης …..κι όλα αυτά στο κέντρο της Νάξου, στο πανέμορφο Χαλκί, που τόσο το έχετε αγαπήσει.
Και όπως πάντα με είσοδο ελεύθερη, αφού τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν!
Σας περιμένουμε με ανυπομονησία να γιορτάσουμε όλοι μαζί για έκτη συνεχόμενη χρονιά την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής, από τις 21 έως 23 Ιουνίου 2017 !!!!

Διοργάνωση για τη Νάξο:

Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας

Συνδιοργάνωση:

ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου


Με την ευγενική χορηγία:


Πρόγραμμα
Τετάρτη 21 Ιουνίου
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΧΑΛΚΕΙΟΥ    
Ώρα έναρξης 19:00
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας θα παρουσιάσει  Συναυλία παιδιών που συμμετείχαν στα εργαστήρια Κιθάρας και Αρμονίου υπό την καθοδήγηση και εποπτεία των καθηγητών του Θανάση  Κουτσωνα και Χριστίνας Καρρά. Οι επισκέπτες κάνοντας μια όμορφη βόλτα θα μπορούν εξερευνώντας το χωριό να θαυμάσουν έργα του εργαστηρίου παιδικής τέχνης το οποίο διοργάνωσε ο Σύλλογος μας με την ευθύνη της εικαστικού Φιλίππας Φλώρακα και θα είναι αναρτημένα σε διάφορα σημεία του οικισμού. Τέλος θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα  έργα της έκθεσης του εργαστηρίου κεραμικής που επίσης  διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας με την ευθύνη της κεραμίστριας Κatharina  Bolesch.
Πέμπτη 22 Ιουνίου
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΧΑΛΚΕΙΟΥ   
Ώρα έναρξης 21:00
Οι επισκέπτες μας θα μπορέσουν να ακολουθήσουν στους ρυθμούς της μουσικής τα παρακάτω μουσικά σχήματα :
·         The Athenian Phanerothyme ConspiracyΨυχεδελικό ροκ (Αθήνα)
·         Duetto per caso feat. Αντώνης ΝομικόςWorld music (Αθήνα)
·         Αντίφωνο – Παραδοσιακή μουσική (Χανιά)
Παρασκευή 23 Ιουνίου
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΧΑΛΚΕΙΟΥ   
 Ώρα έναρξης 21:00
·         Η τελευταία βραδιά θα ξεκινήσει μελωδικά με τους Adagio ένα μουσικό σχήμα με νέα παιδιά από τη Νάξο που θα μας σεργιανίσουν σε έντεχνα μουσικά μονοπάτια.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι:
·          Lazytrains – Rock’n’roll and beers. Garage, blues and whiskey (Αθήνα)
·          Kadinelia – παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας με μια μπλουζ ίσως και ροκ   διάθεση (Θεσσαλονίκη)

·          Mellow Trick – soul, funk, blues (Αθήνα)
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :