Τρίτη, Ιουνίου 20, 2017

Συνάντηση Συλλόγου Μαζικής Εστίασης Νάξου με τον Πανναξιακό ΑΟΝ

         Αντιπροσωπεία του Πανναξιακού Α.Ο.Ν συναντήθηκε προχθές με το Διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» . Αφορμή της συνάντησης ήταν η από 5/6/2017 επιστολή του αθλητικού σωματείου με θέμα: «Συμβολή στην εύρεση λύσης στο αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί για την εκλογή του νέου Δ.Σ του Πανναξιακού Α.Ο.Ν» . Η επιστολή αναφέρει  πρόταση κάλυψης 15 δωρεάν γευμάτων σε αθλήτριες από 1/09/2017 μέχρι 30/04/2018.
       Η συζήτηση διεξήχθει σε....
κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και προτάσεων και διήρκεσε περίπου 2 ώρες. Το Διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου «Φιλοξενία» συνεχάρη τον Πανναξιακό Α.Ο.Ν για τα πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα που έχει πετύχει μέχρι σήμερα και αναγνώρισε τους κόπους και τις θυσίες όλων αυτών που συμμετείχαν σ’ αυτή την προσπάθεια.
Στην συνέχεια αφού άκουσε την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα , πως λειτουργούσε μέχρι σήμερα και τις προοπτικές,  ανέφερε προς τους εκπροσώπους του Πανναξιακού τα εξής:
            
·         Οι επαγγελματίες της Εστίασης έχουν βοηθήσει τα μέγιστα τον Πανναξιακό όλα αυτά τα χρόνια έχοντας τεράστιο μερίδιο προσφοράς. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα αθλητικά Σωματεία αλλά και γενικά με πλήθος ενεργειών σε φορείς δημόσιους και ιδιωτικούς  αλλά και σε αιτήματα σημαντικών ανθρώπων με αναρίθμητες χορηγίες, φιλοξενίες και πάρα πολλές δράσεις.
·         Ενημέρωσε ότι θα πρέπει να εξετάσει αν τα μέλη της Εστίασης επιθυμούν να αναλάβει μια τέτοια υποχρέωση της σίτισης για 8 μήνες το Σωματείο.
·         Έθεσε το θέμα ότι πρέπει οι στόχοι της ομάδας να είναι ξεκάθαροι και να γνωρίζουμε τι ομάδα μπορούμε και τι ομάδα αξίζουμε να έχουμε, ώστε να είμαστε σε θέση να καταστρώσουμε το πλάνο που χρειάζεται για να φτάσουμε στο στόχο, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που απαιτούνται.
·         Ανέφερε ότι το κόστος των γευμάτων που καλείται να καλύψει η Εστίαση είναι το μεγαλύτερο κόστος από αυτό που ζητείται απ όλους τους φορείς καθώς είναι καθημερινή υποχρέωση πολλές φορές και 2 γεύματα την ημέρα αλλά και φαγητό τέτοιο που να συνάδει με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας αλλά και σε συνεργασία με τον προπονητή. Αυτό κοστολογείται σε ένα υπερτριπλάσιο ποσό σε σχέση μ αυτό που απαιτείται από τους άλλους αφού χρειάζεται καθημερινή μέριμνα και φροντίδα συνυπολογίζοντας και το ότι το χειμώνα είναι πάρα πολλά καταστήματα κλειστά  και τα λίγα που μένουν ανοικτά δεν μπορούν να επιβαρύνονται το κόστος.
·         Πρότεινε στο Πανναξιακό  την διεύρυνση των  θέσεων του Συμβουλίου ώστε να μετέχουν περισσότερα άτομα
·         Ξεκαθάρισε ότι μια πολιτική συνεργασίας που θα έχει μια κοντόφθαλμη προοπτική με ορίζοντα την επόμενη και  μόνο αθλητική περίοδο 2017-18 που θα μας φέρει σε ένα χρόνο στην ίδια η χειρότερη μοίρα δεν ενδιαφέρει την Εστίαση.
·         Εστίασε στο ‘έλλειμμα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας η οποία καλείται να βοηθήσει χωρίς ίσως να ξέρει ή να πιστεύει τα πραγματικά οφέλη από την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της ομάδας.
·         Έθεσε το ερώτημα αν αυτοί που ασχολούνται με την ομάδα είναι διατεθειμένοι να λειτουργούν και να αποφασίζουν διαφορετικά από τον τρόπο που αποφασίζουν μέχρι σήμερα.
·         Εξήγησε ότι πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρο πλαίσιο  συνεργασίας που θα συμφωνηθεί γραπτώς
Οι εκπρόσωποι του Πανναξιακού άκουσαν με προσοχή τις θέσεις της Εστίασης. Ενημέρωσαν ότι υπάρχει η σκέψη να εκπροσωπούνται οι φορείς με ψήφο στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας.  Τέλος το Σωματείο Εστίασης δήλωσε πως σύμφωνα με τα παραπάνω θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για εξεύρεση λύσης στα πλαίσια των δυνατοτήτων του  και αφού συνεδριάσει για να αποφασίσει θα συναντηθεί σε εύλογο χρόνο με τον Πανναξιακό Α.Ο.Ν. ξανά.

Για Το Δ.Σ

Ο πρόεδρος                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

Απόστολος Ιωαν. Καρεγλάς                 Ιωάννης Ευαγ. Παπαδόπουλος
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :