Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017

Μπρος, στο δρόμο έξω! Αγωνίσου!

Να περιμένεις πια δε γίνεται, είναι αργά πολύ!
Βοήθα τον εαυτό σου βοηθώντας μας: Κάνε πράξη
Την αλληλεγγύη (Μπρεχτ)

    Πρόσφατα η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεών πέραν του 8μήνου των συμβασιούχων στους ΟΤΑ, δείχνοντάς την ....
πόρτα της εξόδου σε χιλιάδες εργαζόμενους που απασχολούνται από 20 έως 30 μήνες στην καθαριότητα, μέχρι 5, 10 και 15 χρόνια στις Κοινωνικές υπηρεσίες και τους Παιδικούς Σταθμούς.
    Αυτή η απαράδεκτη εξέλιξη πέραν  ότι σπρώχνει στην ανεργία, την εξαθλίωση και την απόγνωση τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους θα οδηγήσει τις υπηρεσίες της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, του πρασίνου, των κοιμητηρίων σε πλήρη αδιέξοδο, σε αδυναμία λειτουργίας, με αποτέλεσμα να περάσουν πιο εύκολα στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
   Είναι τεράστιες οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ – ΑΝ.ΕΛ που συνειδητά δεν έδινε λύση όλο το προηγούμενο διάστημα με τη μετατροπή των συμβάσεων των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου, εμπαίζοντάς τους με δηλώσεις και πολιτικές φιέστες για τη μονιμοποίησή τους. Συνειδητά επέτρεπε σε δημάρχους να έχουν απλήρωτους χιλιάδες συναδέλφους ή να μην ανανεώνουν τις συμβάσεις τους με αποτέλεσμα να διεκδικούν την πληρωμή και ανανέωσή τους στις δικαστικές αίθουσες.
   Όλα αυτά τα γεγονότα, αποτελούν συνέχεια της χρόνιας παραπλάνησης όλων των κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής, σε βάρος των εργαζομένων με συμβάσεις, την οποία βιώνουν και οι συνάδελφοι μας Π.Π.Υ και Συμβασιούχοι Πυροσβέστες των οποίων το μέλλον είναι αβέβαιο.
  Η κυβέρνηση διευρύνει την  πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων σε ότι αφορά τη συρρίκνωση και τη μείωση του προσωπικού στο δημόσιο τομέα.
  Η Ε.Α.Κ.Π. όλα αυτά τα χρόνια διεκδικεί τη μονιμοποίηση του συνόλου των Π.Π.Υ. και των συμβασιούχων συναδέλφων.
  Απέναντι στην κυβερνητική αναλγησία και στην προσπάθεια να κάμψει την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά που επιχειρεί η κυβέρνηση με την νομοθετική ρύθμιση που προπαγανδίζει, αλλά και στα επιστρατευμένα παπαγαλάκια, οι συνάδελφοι συμβασιούχοι και μόνιμοι στους ΟΤΑ απάντησαν κλιμακώνοντας με απεργία τις κινητοποιήσεις τους ενώ δήλωσαν ότι δεν θα πέσουν αμαχητί.
   Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών εκφράζει την αλληλεγγύη της στους συναδέλφους συμβασιούχους στους δήμους και στηρίζει τον αγώνα τους.
Εδώ και τώρα η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ – ΑΝ.ΕΛ να πάρει πίσω τις απολύσεις.

  ΚΑΛΕΙ επίσης τους συναδέλφους πενταετής & εποχικούς του Π.Σ. να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα από τις εξελίξεις αυτές και τους αγώνες των συμβασιούχων συναδέλφων των ΟΤΑ και να μην περιμένουν κάποια νέα απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου που θα αφορά πλέον τους ίδιους.
 Είναι επιτακτική η ανάγκη, ειδικά για τους εποχικούς πυροσβέστες που πιθανότατα είναι η τελευταία αντιπυρική περίοδο μετά από δύο δεκαετίες προσφοράς στο Π.Σ., να οργανώσουν τον αγώνα τους.
 Ακόμη και αν δεν υπάρχει πρόθεση από τα συνδικαλιστικά τους όργανα, να συγκροτήσουν οι ίδιοι ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ σε κάθε περιοχή και να αναπτύξουν δράση άμεσα πριν την λήξη της αντιπυρικής περιόδου. 
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.
Για την Ε.Α.Κ.Π.

Η Εκτελεστική Γραμματεία
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :