Τετάρτη, Ιουνίου 21, 2017

Έγκριση απαλλοτρίωσης ή απευθείας εξαγοράς ακινήτου, στο οποίο βρίσκεται ο Πύργος Χειμάρρου

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης ταξίδεψε χθες στην Αθήνα, με αποκλειστικό σκοπό να παραστεί στη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, όπου εξετάσθηκε η κήρυξη απαλλοτρίωσης του ακινήτου, στο οποίο βρίσκεται το μνημείο του Πύργου Χειμάρρου.
Κατά τη συζήτηση του θέματος, ο Μανόλης Μαργαρίτης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα απαλλοτρίωσης του ακινήτου προκειμένου να καταστεί δυνατή η ένταξη του έργου σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα και επισήμανε τους κινδύνους που ελλοχεύουν και ....
απειλούν το σημαντικό αυτό μνημείο του 4ου αιώνα π.Χ.. Ταυτόχρονα, ενημέρωσε τα μέλη του Κ.Α.Σ. για τη μελέτη αποκατάστασης που εκπονήθηκε πριν δύο χρόνια από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αξίας 30.000 ευρώ, η οποία συντάχθηκε από τον πολιτικό μηχανικό και αναστηλωτή της Ακρόπολης, Κώστα Ζάμπα.
Τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ της απαλλοτρίωσης του ακινήτου ή της δυνατότητας απευθείας εξαγοράς του από το δημόσιο, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και την αποκατάστασή του σύμφωνα με τη μελέτη του Δήμου.
Ικανοποιημένος από την έκβαση του ζητήματος, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης τόνισε τα εξής: «Η κήρυξη της εκ νέου απαλλοτρίωσης του ακινήτου ανοίγει το δρόμο για τη διαφύλαξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και τη συντήρηση και αποκατάσταση αυτού του σπουδαίου μνημείου της Νάξου. Για τον λόγο αυτό οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, η οποία συνέβαλε τα μέγιστα στην προσπάθεια για την απαλλοτρίωση και ενδιαφέρθηκε για την αποκατάσταση του μνημείου».

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :