Τετάρτη, Ιουνίου 21, 2017

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Νάξο για τα 50 χρόνια από την δικτατορία

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Ιούνη, στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, η εκδήλωση της ΚΟ Νάξου του ΚΚΕ και της ΟΒ Νάξου της ΚΝΕ για τα 50 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.
Σκοπός της εκδήλωσης, αλλά και του βιβλίου που παρουσιάστηκε σε αυτήν με τίτλο «Δικτατορία 1967-1974», είναι η ανάδειξη των πραγματικών αιτιών τα οποία οδήγησαν στα γεγονότα της συγκεκριμένης περιόδου που εξετάζουμε, αντλώντας χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία θα....
μας βοηθήσουν στην ανάπτυξη του κινήματος και στην πάλη για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων που βιώνει η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα και για το παρόν και για το μέλλον.
Στην ομιλία του ο Αναστάσης Γκίκας, μέλος του Ιστορικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ, επισήμανε πως οι αλύγιστοι της ταξικής πάλης, οι χιλιάδες κομμουνιστές και αγωνιστές που πέρασαν από τα βασανιστήρια, τις φυλακές και τις εξορίες, με τη δύναμη, την αποφασιστικότητα τους στον αντιδικτατορικό αγώνα, απέδειξαν πως δεν υπάρχουν ανυπέρβλητες δυσκολίες για το λαϊκό κίνημα. Καμιά φοβέρα, καμιά απαγόρευση και κανένας τοίχος φυλακής δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο μπροστά στον γίγαντα λαό όταν συνειδητοποιήσει την τεράστια δύναμη του σταματήσει να ζει σκυμμένος και υψώσει το ανάστημα του απέναντι στους δυνάστες του, με την καταλυτική και πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ που ήταν μπροστάρης, καθοδηγητής και εμψυχωτής σε όλους τους αγώνες του εργατικού λαϊκού κινήματος στη χώρα μας, στην σχεδόν 100χρονη πορεία του.
Στον χώρο της εκδήλωσης υπήρχε έκθεση με φωτογραφικό υλικό και ντοκουμέντα της περιόδου εκείνης καθώς και έκθεση του βιβλίου «Δικτατορία 1967-1974, κείμενα & ντοκουμέντα».


ΚΟ Νάξου του ΚΚΕ               ΟΒ Νάξου της ΚΝΕ






Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :