Σάββατο, Μαΐου 27, 2017

«Με “αλχημείες” αλλοιώνουν την πραγματικότητα»

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
            «Η χαοτική κατάσταση που επικρατεί στο Υπουργείο Εργασίας δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Τα τραγελαφικά γεγονότα συνεχίζονται, επιβεβαιώνοντας το .....
απόλυτο μπάχαλο που επικρατεί στον ΕΦΚΑ.
            Μέσα από δύο κυβερνητικές ανακοινώσεις – η μια του Υπουργείου Οικονομικών και η άλλη του Υπουργείου Εργασίας – φαίνεται να έχουν χαθεί 150.000.000 ευρώ εισφορών του Δημοσίου προς τον ΕΦΚΑ.

            Συγκεκριμένα: Με ανακοίνωσή του, ο ΕΦΚΑ ισχυρίζεται ότι, το πρώτο τετράμηνο του 2017, εισέπραξε από το Δημόσιο 84.500.000 ευρώ, ως εργοδοτικές εισφορές για λογαριασμό των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα, όμως, με τα επίσημα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Οικονομικών το ποσό αυτό  - για το πρώτο τετράμηνο του 2017 - ανέρχεται σε 233.000.000 ευρώ. Δηλαδή, απόκλιση 150.000.000 ευρώ.

            Πρόκειται για “αλχημεία” που στήθηκε, στην προσπάθεια του Υπουργείου Εργασίας να αποδείξει ότι ο προϋπολογισμός του ΕΦΚΑ για το πρώτο τετράμηνο του 2017 είναι πλεονασματικός.

            Την ώρα που μειώνουν μισθούς και συντάξεις και φέρνουν εξοντωτικές εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες, την ίδια ώρα μεθοδεύουν την αλλοίωση της πραγματικότητας με επικοινωνιακά τεχνάσματα.

            Με μπακαλίστικες διαδικασίες και “αλχημείες”, επιδιώκουν να κάνουν το μαύρο – άσπρο. Χάνουν, έτσι, κάθε είχνος σοβαρότητας και αξιοπιστίας.

            Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, κατώτερη των περιστάσεων, ανεπαρκής και ανίκανη, έχει την απόλυτη ευθύνη τόσο για την τραγελαφική κατάσταση που επικρατεί στον ΕΦΚΑ όσο και για την απόλυτη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας μας».

 



Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :