Τρίτη, Μαΐου 30, 2017

Συνάντηση για τη διακίνηση ναξιακών προϊόντων στου Ψυρρή την πασχαλινή περίοδο

Σε συνέχεια της συνάντησης με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη την περίοδο του Πάσχα, αναφορικά με το θέμα διακίνησης των ναξιακών προϊόντων στην αγορά του Ψυρρή, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Φιλωτίου Βασίλη Κρασσά, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φιλωτιτών Αντώνη Τζιώτη, τον Δικηγόρο Γιάννη Μανιό και τον Δήμαρχο Γαλατσίου Γιώργο Μαρκόπουλο συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα του .......Δήμου Αθηναίων Ελευθέριο Καστανάκη και την Αντιδήμαρχο κ. Παπαχελά, παρουσία της Προέδρου της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας Έλενας Αναστασίου, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση για τη νομιμοποίηση της διάθεσης των ναξιακών προϊόντων στην αθηναϊκή αγορά.

Στη συνάντηση των δυο πλευρών βρέθηκε η χρυσή τομή και άναψε πράσινο φως για τη νόμιμη και απρόσκοπτη διακίνηση των ναξιακών προϊόντων την πασχαλινή περίοδο, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κτηνοτρόφων της Νάξου και δικαιώνοντας τις πενταετείς προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την επίλυση του ζητήματος. Έτσι, με τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Αθηναίων, ένας θεσμός 60 ετών νομιμοποιείται και πλέον θεμελιώθηκε το δικαίωμα των κτηνοτρόφων να μπορούν να πωλούν τα προϊόντα τους στο ίδιο σημείο και την ίδια χρονική περίοδο χωρίς τα εμπόδια, που τους ταλαιπωρούσαν και δυσχέραιναν τη διάθεση των προϊόντων τους όλα αυτά τα χρόνια.



Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, εμφανώς ικανοποιημένος από την αίσια έκβαση της προσπάθειας που κατέβαλε όλα αυτά τα χρόνια για την επίλυση του προβλήματος και τη στήριξη των κτηνοτρόφων της Νάξου, δήλωσε τα εξής: «Καταφέραμε να πετύχουμε μια πολύ σημαντική συμφωνία, η οποία αποτελεί στήριγμα του πρωτογενούς τομέα και της κτηνοτροφικής παραγωγής του νησιού μας. Οι διαρκείς και επίμονες προσπάθειες που καταβάλαμε καρποφόρησαν κι έτσι διασφαλίσαμε τη διατήρηση του θεσμού αυτού, προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο τα ναξιακά κτηνοτροφικά προϊόντα. Ο Δήμος μας θα είναι αρωγός και εγγυητής σε κάθε προσπάθεια ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα, που αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας του νησιού μας».
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :