Τρίτη, Μαΐου 23, 2017

Θεματικό επιστημονικό συμπόσιο «Νησιωτικότητα & Γαλάζια Οικονομία»

26 & 27 Μαΐου 2017 | Κεντρικό Αμφιθέατρο Πανεπιστημίου Πειραιώς
Η Σχολή Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το Εργαστήριο Διεθνών & Ευρωπαϊκών Πολιτικών και Προγραμμάτων Ανάπτυξης (DevelopmentLAB), το Διατμηματικό Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση», καθώς και....
ο πανευρωπαϊκός οργανισμός INSULEUR «Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης» και ο ΕΟΑΕΝ «Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών», ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν διήμερο επιστημονικό συμπόσιο με τίτλο «Νησιωτικότητα και Γαλάζια Οικονομία: Πυλώνας Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας».

Το Συνέδριο θα φιλοξενηθεί στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Πειραιώς (πορτοκαλί αμφιθέατρο), την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Μαΐου 2017.

Κεντρική επιδίωξη του Συνεδρίου είναι να οριοθετήσει την έννοια της «νησιωτικότητας», υπό το πρίσμα σύγχρονων πολιτικών & πρωτοβουλιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Γαλάζια Ανάπτυξη (Blue Growth), τη νησιωτική Συνοχή και την Έξυπνη Εξειδίκευση, δίδοντας έμφαση στον οικονομικό και κοινωνικό παράγοντα που επηρεάζει την ενδογενή ανάπτυξη του νησιωτικού χώρου.

Οι παραπάνω φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν μια πολυεπίπεδη συνάντηση, επιστημονικού, αλλά πρακτικού χαρακτήρα, σκιαγραφώντας τα μονοπάτια της σύγχρονης νησιωτικής διακυβέρνησης, το ειδικό   ρόλο των νησιωτικών Δήμων και Περιφερειών, το ρόλο της επιμελητηριακής "κοινότητας" και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται σε ευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό επίπεδο, για τη μετάβαση στη νέα εποχή. 

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
 Η παρακολούθηση και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στην πλατφόρμα https://islands2017unipi.eventbrite.com


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :