Παρασκευή, Απριλίου 07, 2017

Συνάντηση εν όψει της εκπόνησης Master Plan του Λιμένα Νάξου

Τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη επισκέφθηκε χθες ο Πολιτικός Μηχανικός Αλβέρτος Παύλος Γιαμίν, ο οποίος ανέλαβε την εκπόνηση του Master Plan του λιμανιού. Η συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νάξου Νίκο Σέργης, είχε χαρακτήρα γνωριμίας, εν όψει της σύνταξης του αναπτυξιακού προγράμματος και της.....
μελέτης διαχείρισης της λιμενικής ζώνης.
Όπως τονίστηκε, το προσεχές διάστημα εκπρόσωποι του αναδόχου  θα επισκεφθούν τη Νάξο, ώστε να συνεργαστούν με τον Δήμο, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, καθώς και με τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να ξεκινήσει η διαβούλευση για την εικόνα και τη μορφή που θα λάβει η λιμενική ζώνη της Νάξου.
Για την εκπόνηση του Πλαισίου Έργων Ανάπτυξης του Λιμένα θα διερευνηθούν τα ζητήματα που αφορούν στους κυματοθραύστες του λιμανιού, στις εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης επιβατών, στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, στην πόντιση πλωτών προβλητών στην περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου ή και στο Βίντσι, στην επέκταση ή βελτίωση των υποδομών του αγκυροβολίου τουριστικών σκαφών, στην πρόβλεψη για την εξυπηρέτηση υδροπλάνων και κρουαζιερόπλοιων και στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση του λιμανιού.
«Το Master Plan θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς λιμανιού. Ο Δήμος θα σταθεί αρωγός στο Λιμενικό Ταμείο σε οτιδήποτε χρειαστεί, προκειμένου να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η εκπόνησή του» τόνισε ο Μανόλης Μαργαρίτης κατά τη διάρκεια της συνάντησης.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :