Πέμπτη, Απριλίου 27, 2017

Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία παλιού Δημαρχείου της Νάξου στις 11 πμ

H 1η Μάη είναι μέρα απεργίας της εργατικής τάξης των εργαζομένων. Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά παλεύοντας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, με τους εργαζόμενους όλων των χώρων για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!
Η ανάπτυξη που επιδιώκουν αυτοί που κρατούν τον πλούτο, με τα κόμματα και τις κυβερνήσεις τους, θα θεμελιωθεί στην άγρια εκμετάλλευση, με τη φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με την καταστολή στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, με την καταλήστευση άλλων λαών, με....
το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων.
Οι εξελίξεις από τη συνεχιζόμενη κρίση και την ένταση των ανταγωνισμών μας προειδοποιούν για τον κίνδυνο γενικευμένων συγκρούσεων και πολέμων. Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να συμμετέχει ενεργά στους μηχανισμούς του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, του ΔΝΤ, στους ανταγωνισμούς του για τον έλεγχο των γεωστρατηγικών σχεδιασμών της άρχουσας τάξης, βάζοντας σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο τους εργαζόμενους και το λαό συνολικά.
Η αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου είναι χωρίς ημερομηνία λήξης, διαρκώς θα επιτίθενται σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων αυξάνοντας την εκμετάλλευσή τους για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας τους.
Σε αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με ΕΕ, ΔΝΤ προσθέτουν σε βάρος μας νέα δυσβάσταχτα μέτρα 3,6 δισ. ευρώ.
Καμία αναμονή, καμία ανοχή! Όλοι στον αγώνα!
Με αγωνιστική αισιοδοξία συνεχίζουμε στο δρόμο της ταξικής πάλης, να γίνει πράξη η ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης, να σπάσουμε τα δεσμά της βαρβαρότητας και της εκμετάλλευσης, για μια κοινωνία που θα υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Απαιτούμε:
§  Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
§  Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
§  Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
§  Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.
§  Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας!
§  Κατάργηση των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων.
§  Επαναφορά των ΣΣΕ και αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές με κριτήριο την κάλυψη των απωλειών και τις σύγχρονες ανάγκες ζωής.
§  Μέτωπο ενάντια στην άγρια φοροληστεία που ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα.
§  Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, την ανεργία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα.
§  Να πληρώσουν οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες με αύξηση της φορολογίας τους στο 45%.


Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!».
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :