Πέμπτη, Ιανουαρίου 05, 2017

Επαφές του Περιφερειάρχη στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της εκστρατείας κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού

Η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου παραμένει βασική προτεραιότητα του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου και για τη νέα χρονιά.
Στο πλαίσιο της εκστρατείας ενίσχυσης της Περιφέρειας από κάθε διαθέσιμη χρηματοδοτική πηγή, ο κ. Χατζημάρκος συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη, με  τον Υφυπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Στέργιο Πιτσιόρλα και τον κ. Νικόλαο Μαντζούφα, Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ.

Στην διάρκεια της συνάντησης που έγινε στο Υπουργείο Οικονομίας και......
Ανάπτυξης, ο κ. Χατζημάρκος παρουσίασε όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το Νότιο Αιγαίο, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, κυρίως κατά τα τελευταία χρόνια της κρίσης, παραμένει η πιο υποχρηματοδοτημένη Περιφέρεια της χώρας.  Σε συνάρτηση δε με την υπαγωγή του Νοτίου Αιγαίου  στον Στόχο 2, με μόνο κριτήριο το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν αποτυπώνει την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, το χρηματοδοτικό κενό διογκώνεται ακόμη περισσότερο, ενώ η περιοχή αδικείται κατάφωρα, καθώς στερείται σημαντικών χρηματοδοτικών μέσων και ευκαιριών.

Κατόπιν της αναλυτικής ενημέρωσης των κκ Πιτσιόρλα και Μαντζούφα με όλα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν πέραν πάσης αμφισβήτησης το μεγάλο χρηματοδοτικό έλλειμμα της Περιφέρειας, ο κ. Χατζημάρκος τόνισε την αδήριτη ανάγκη το κενό αυτό να καλυφθεί μέσα από κάθε διαθέσιμη χρηματοδοτική πηγή, ούτως ώστε τα νησιά να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους, να ανακάμψουν οικονομικά και κοινωνικά και να επιστρέψουν σε ρυθμούς ανάπτυξης.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :