Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016

Καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια στα ορεινά στις Κυκλάδες - Αναλυτική πρόβλεψη μέχρι την Πρωτοχρονιά

Σύμφωνα με την ΕΜΥ από το βράδυ της Τρίτης 27-12 προβλέπεται επιδείνωση του καιρού και στο νομό των Κυκλάδων.

Για αύριο Τετάρτη 28-12 προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 και τοπικά 7 μποφόρ .
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από..... 6 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Την Πέμπτη 19-12 θα ενταθούν τα φαινόμενα αναφορικά με τις βροχές και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά, θα ενισχυθούν οι βόρειοι άνεμοι στα 8-9 και τοπικά 10 μποφόρ, ενώ θα υπάρξει και σημαντική πτώση της θερκοκρασίας.

Την Παρασκευή 30-12 θα έχουμε μείωση της έντασης των φαινομένων ενώ οι άνεμοι από το απόγευμα θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα χωρίς να αποκλείεται και ο παγετός.

Το Σάββατο 31-12 θα έχουμε περαιτέρω εξασθένηση των ανέμων 5-6 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα έχει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.
Την Πρωτοχρονιά οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις το πολύ 6 μποφόρ ενώ θα έχουμε και μικρή άνοδο στη θερμοκρασία.

Οι χάρτες που βλέπετε παρακάτω απεικονίζουν τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στις Κυκλάδες την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, περίπου στις 7 το απόγευμα.
Το βαθύ μωβ προσδιορίζει την ένταση των ανέμων, ενώ το βαθύ μπλε και πράσινο την ένταση των βροχοπτώσεων.


     http://parianostypos.gr/index.php/kyklades-aigaio/kyklades-aigaio-koinonia/item/22496-kataigides-thyellodeis-anemoi-kai-xionia-sta-oreina-stis-kyklades-analytiki-provlepsi-mexri-tin-protoxronia?acm=566_781#sthash.EdEtQACW.dpuf
    Bookmark and Share
    Blog Widget by LinkWithin

    Δεν υπάρχουν σχόλια :