Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2016

Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του δικτύου υδατοδρομίων στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παν. Κουρουμπλής ενέκρινε τη σύναψη Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ Περιφέρειας και Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων
 Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπέγραψε σήμερα, Πέμπτη, την απόφαση παροχής σύμφωνης γνώμης επί των σχεδίων Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, για την μελέτη, κατασκευή και άδεια ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίων στα νησιά Κυκλάδων και .......
Δωδεκανήσου.
Η σύμφωνη γνώμη του Υπουργού κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή (Αριθ.Πρωτ.: 3113.1/104434/2016),  ανοίγει πλέον τον δρόμο για την υλοποίηση του μεγάλου, φιλόδοξου και ζωτικής σημασίας για τα νησιά, σχεδίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων.  Έρχεται δε μόνο τρεις μέρες μετά την συνάντηση που είχε μαζί του, στο Υπουργείο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, παρόντος και του Υφυπουργού κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, όπου ετέθη το ζήτημα και τονίστηκε η ανάγκη επίσπευσης της διαδικασίας έγκρισης των Προγραμματικών Συμβάσεων, η οποία έχει καθυστερήσει σημαντικά, λόγω των αγκυλώσεων σε αντιλήψεις και νοοτροπίες υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων. Στη συνάντηση της περασμένης Δευτέρας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είχε δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει άμεσα στην έγκριση των Προγραμματικών Συμβάσεων, προκειμένου το δίκτυο των υδατοδρομίων να εισέλθει  στο στάδιο της υλοποίησης.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, μετά και την άμεση ανταπόκριση της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δήλωσε σήμερα τα εξής:
«Ευχαριστώ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, τον Υπουργό κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Υφυπουργό κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, για την άμεση διεκπεραίωση της διαδικασίας παροχής σύμφωνης γνώμης για την σύναψη των σχετικών Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Nοτίου Αιγαίου και των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων των νησιών μας. Το δίκτυο των υδατοδρομίων που οραματιστήκαμε,  για να δώσουμε νέα προοπτική  στα νησιά μας, θα προχωρήσει κανονικά προκειμένου να υλοποιηθεί. Η προσήλωση στον στόχο μας και η αποφασιστικότητά μας είναι τέτοια, που κανένα εμπόδιο, από όπου κι αν προέρχεται, δεν μπορεί να σταθεί ικανό να ανακόψει την πορεία μας».


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :