Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016

Κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής σε συμμετοχή στην απεργία στις 8/12

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας τις επιταγές του ΣΕΒ, της ΕΕ και του ΔΝΤ εξαπολύει νέο οδοστρωτήρα σε ό,τι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους. Επιδιώκουν να δώσουν νέο χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις, στον κατώτερο μισθό, να αυξήσουν το ποσοστό των......
ομαδικών απολύσεων.
Στόχο έχουν να επεκτείνουν ακόμα παραπέρα «ευέλικτες» μορφές απασχόλησης, τη δουλειά για λίγες ώρες τη βδομάδα με μισθούς ψίχουλα. Θέλουν να κατεβάσουν κι άλλο το αφορολόγητο, στα 5.000 ευρώ, για να «βγουν» τα ματωμένα πλεονάσματα που έχουν αποφασίσει και υπογράψει.
Μη μένεις αμέτοχος
Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη «διαπραγμάτευση», ούτε από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδοτικές οργανώσεις. Δεν θα γυρίσουν δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις αλλά θα αφαιρούν και άλλα.
Η ανοχή, η αδράνεια, θα αξιοποιηθεί από τον ΣΕΒ, την κυβέρνηση και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο για να εμφανίσουν και το λαό σύμφωνο και υποστηρικτή της άγριας αντεργατικής πολιτικής. Όταν μιλάνε για συναίνεση και για «ανάπτυξη» εννοούν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να σιωπήσουν μπροστά στη σφαγή των δικαιωμάτων τους, να δουλεύουν με 300 ευρώ το μήνα για να «αυγαταίνουν» τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Καθήκον δικό μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και για την προάσπιση των συμφερόντων μας είναι να δυναμώσουμε την κοινωνική συμμαχία εργαζόμενων, ανέργων, φτωχομεσαίας αγροτιάς, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, νέων και συνταξιούχων, με οργάνωση και μαζική συμμετοχή στους χώρους δουλειάς και κατοικίας. Στους χώρους που ζει και δραστηριοποιείτε η νεολαία, για να βάλουμε φρένο στα νέα βάρβαρα μέτρα, διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει.
Απεργιακός ξεσηκωμός απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά!

Όλοι και όλες στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 11 πμ στην πλατεία παλιού Δημαρχείου στην Παραλία.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :