Τετάρτη, Δεκεμβρίου 28, 2016

Με το ποσό των 17,85 εκ. ευρώ, η Περιφέρεια ενισχύει τις λιμενικές υποδομές των νησιών

Προσκλήσεις τρίμηνης προθεσμίας για την υποβολή προτάσεων προς ένταξη έργων, απευθύνει ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος

Το ποσό των 17,85 εκ. ευρώ για παρεμβάσεις βελτίωσης των λιμενικών υποδομών στα νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, διαθέτει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020».

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος απευθύνει τρεις προσκλήσεις προς τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία και τους Δήμους του.....
Νοτίου Αιγαίου, καθώς και στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Υπουργείου Υποδομών, για να υποβάλουν εντός τριών μηνών, τις προτάσεις τους για την ένταξη και χρηματοδότηση έργων και δράσεων, με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων, την άρση της απομόνωσης των νησιών και την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των παρεχομένων υπηρεσιών.
Στόχος είναι η ενίσχυση των λιμενικών πυλών εισόδου – εξόδου, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση κατάλληλων δράσεων που θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων σύνδεσης των νησιών με την υπόλοιπη Περιφέρεια, καθώς και με τις πύλες εισόδου – εξόδου της Περιφέρειας, με σκοπό την προώθηση της ισόρροπης χωρικής ανάπτυξης και την εξασφάλιση ισοδύναμης μεταφορικής εξυπηρέτησης των πολιτών.

Η πρόσκληση με τίτλο «Δράσεις αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών ΔΕΔ-Μ» και συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ύψους 8.350.718 ευρώ, αφορά στα νησιά: Ρόδος, Σαντορίνη, Μύκονος, Νάξος, Πάρος και Σύρος.

Απευθύνεται προς:
  1. το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών, Διεύθυνση Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών
  2. την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου)
  3. τους Δήμους Ρόδου, Σαντορίνης, Μυκόνου, Νάξου, Πάρου και Σύρου – Ερμούπολης και
  4. τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία Νότιας Δωδεκανήσου, Σαντορίνης, Μυκόνου, Νάξου, Πάρου και Σύρου

για την υποβολή προτάσεων έργων που στοχεύουν στην ανάπτυξη υφιστάμενων λιμενικών υποδομών της Περιφέρειας που περιλαμβάνονται στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ).
Συγκεκριμένα, για την ενίσχυση των λιμενικών πυλών εισόδου – εξόδου της Περιφέρειας, θα χρηματοδοτηθεί η:
  • Βελτίωση, επέκταση  λιμενικών υποδομών, όπως κατασκευή προβλητών, κρηπιδωμάτων, κυματοθραυστών, προσαρμοσμένων στις απαιτήσεις των σύγχρονων μεταφορικών μέσων
  • Υλοποίηση κτιριακών έργων λιμενικής ζώνης, όπως κατασκευή επιβατικών σταθμών, στεγάστρων και βοηθητικών κτιρίων
  • Εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας λιμενικών εγκαταστάσεων

 Η πρόσκληση με τίτλο «Ολοκλήρωση, βελτίωση ή/και αναβάθμιση διαπεριφερειακών και ενδοπεριφερειακών λιμενικών συνδέσεων» και συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη 5.000.000 ευρώ, αφορά στα νησιά: Άνδρος, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κως, Λέρος, Μήλος και Τήνος.

Απευθύνεται προς:
  1. την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου)
  2. τους Δήμους Άνδρου, Καλύμνου, Καρπάθου, Κω, Λέρου, Μήλου και Τήνου και
  3. τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία Άνδρου – Τήνου, Καλύμνου, Κω, Πάτμου, Μήλου και Νότιας Δωδεκανήσου

για την υποβολή προτάσεων έργων:
  • βελτίωσης λιμενικών υποδομών, όπως κατασκευή προβλητών, κρηπιδωμάτων, κυματοθραυστών
  • κτιριακών εγκαταστάσεων για την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών και τη βελτίωση της λειτουργικότητας των λιμένων
  • ενίσχυσης της ασφάλειας των λιμένων
  • δημιουργίας υποδομών υδατοδρομίων

Η πρόσκληση με τίτλο «Ολοκλήρωση, βελτίωση ή/και αναβάθμιση διαπεριφερειακών και ενδοπεριφερειακών λιμενικών συνδέσεων των μικρών νησιών της Περιφέρειας» και συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη 4.500.000 ευρώ, αφορά στα νησιά: Αγαθονήσι, Αμοργό, Ανάφη, Αντίπαρο, Αστυπάλαια, Θηρασιά, Ίο, Κάσο, Κέα, Κίμωλο, Κύθνο, Λειψούς, Μεγίστη, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες (Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Σχοινούσα), Ψέριμο, Τέλενδο, Νίσυρο, Πάτμο, Σέριφο, Σίκινο, Σίφνο, Σύμη , Τήλο, Φολέγανδρο και Χάλκη.

Απευθύνεται προς:
  1. την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου
  2. τους Δήμους Αγαθονησίου, Αμοργού, Ανάφης, Αντιπάρου, Αστυπάλαιας, Θήρας (για Θηρασιά), Ίου, Κάσου, Κέας, Κιμώλου, Κύθνου, Λειψών, Μεγίστης, Νάξου & Μικρών Κυκλάδων (για Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Σχοινούσα), Καλύμνου (για Ψέριμο και Τέλενδο), Νισύρου, Πάτμου, Σερίφου, Σικίνου, Σίφνου, Σύμης, Τήλου, Φολεγάνδρου και Χάλκης και
  3. τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία Νάξου, Ίου, Πάρου, Θήρας, Σίφνου, Σύρου, Πάτμου, Κω, Νότιας Δωδεκανήσου και Καλύμνου.

για την υποβολή προτάσεων έργων:
  • Βελτίωσης και επέκτασης  λιμενικών υποδομών, όπως κατασκευή προβλητών, κρηπιδωμάτων, κυματοθραυστών, προσαρμοσμένων στις απαιτήσεις των σύγχρονων μεταφορικών μέσων
  • Κατασκευής  κτιριακών έργων λιμενικής ζώνης, όπως κατασκευή επιβατικών σταθμών, στεγάστρων και βοηθητικών κτιρίων
  • Βελτίωσης των ενδοπεριφερειακών συνδέσεων, όπως αγορά πλοίων
  • Δημιουργίας υποδομών υδατοδρομίων

Επισημαίνεται ότι όλες οι προτάσεις θα πρέπει να αφορούν έργα τα οποία περιλαμβάνονται στο εγκεκριμένο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών 2014-2025.

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων και για τις τρεις προσκλήσεις, είναι τρίμηνης διάρκειας και συγκεκριμένα, από 02/01/2017 έως τις 31/03/2017.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :