Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2016

«ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ»

Αγαπητέ Αντώνη,
Σε όλους εμάς τους Κυκλαδίτες συμπατριώτες σου είναι προφανές ότι εσύ προσωπικά παραπλανήθηκες. Δεν σε αδικούμε. Στο κάτω κάτω παραπλανήθηκες από τον μεγαλύτερο χείμαρρο πολιτικών ψεμάτων που έχουν λεχθεί σε αυτή τη χώρα.
Βλέπεις, όσο εσύ σπούδαζες την νομική επιστήμη και κατόπιν εργαζόσουν, ο άνθρωπος που σε παραπλάνησε έκανε στον χώρο των καταλήψεων (στην αργκό αυτό το λένε «κίνημα») εντατικά μαθήματα πολιτικής απάτης με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε......
άριστο επαγγελματία του είδους. Αντώνη δεν είσαι ο μόνος που παραπλανήθηκε. Αν σε παρηγορεί το ίδιο έπαθε ο Παύλος, ο Γρηγόρης και πολλοί άλλοι.

Εδώ την πάτησε ο Στρατούλης, ο Λαφαζάνης, η Κωνσταντοπούλου και πολλοί άλλοι, πιο έμπειροι και γνώστες, από χιλιάδες Έλληνες πολίτες.

Όμως πολλοί απ’ αυτούς αναγνώρισαν την πλάνη και αποστασιοποιήθηκαν από το μόρφωμα που ονομάζεται «πρώτη φορά αριστερά».

Σε θυμάμαι τότε μαζί τους να διαδηλώνεις στην παραλία της Ερμούπολης υπέρ του ΟΧΙ.

Εξάλλου δεν ήταν δύσκολο να καταλάβουν. Μια φορά δούλεψε δεκαεπτά ώρες ο Αλέξης και έκανε μια σειρά από κωλοτούμπες που θα δυσκολευόταν ακόμα και η Κομανέτσι να τον ανταγωνισθεί.

Δυστυχώς όμως το μάθημα μίμησης της Κομανέτσι μας κόστισε ογδόντα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.

Καταλαβαίνω ότι ένας δικηγόρος ίσως δυσκολεύεται με τους αριθμούς και τα μακροοικονομικά μεγέθη και γι’ αυτό θα σου εξηγήσω τι σημαίνει αυτό στην καθημερινότητα των πολιτών και ειδικά των Κυκλαδιτών.

Μόνο λόγω της αύξησης του ΦΠΑ αφαιρέθηκαν από κάθε Κυκλαδίτικη οικογένεια τα εισοδήματα ενάμισι μηνός για κάθε χρόνο. Ως ελεύθερος επαγγελματίας που είσαι (όπως και τόσοι άλλοι στις Κυκλάδες) θα έχεις διαπιστώσει ότι για κάθε εκατό ευρώ που βγάζεις, σου μένουν στην τσέπη λιγότερα από είκοσι. Προφανώς θα πληρώσεις αυξημένο ΕΝΦΙΑ για το σπίτι σου και ακριβότερο πετρέλαιο για να το θερμάνεις τον χειμώνα που έρχεται.

Εάν έχεις άνεργους συγγενείς τώρα γνωρίζεις ότι όχι μόνο δεν ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας, αλλά αν κάποιος βρει μια απασχόληση, σε ποσοστό 60% θα είναι μερικής απασχόλησης με μηνιάτικο διακόσια ευρώ. Άραγε θυμάσαι τι έλεγαν για την γενιά των 750 ευρώ;

Οι γνωστοί σου που είναι συνταξιούχοι διαπιστώνουν ότι οι προηγούμενες περικοπές συντάξεων δεν ήταν αρκετές και γι’ αυτό ο συνάδελφός σας κύριος Κατρούγκαλος έσπευσε να τις ψαλιδίσει ακόμη περισσότερο ώστε να εφαρμοσθεί το πρόγραμμα της «πρώτης φοράς αριστερά».

Το ότι όλοι, με μειωμένα εισοδήματα, θα πρέπει να πληρώσουν μια σειρά από νέους φόρους στο κρασί, στο τηλέφωνο, την τηλεόραση, την μπύρα, τον καφέ, τα τρόφιμα και ότι καταναλώνει μια οικογένεια, είναι μια λεπτομέρεια της πρώτης φοράς αριστερά.

Αγαπητέ Αντώνη,

Έχω την υπόνοια ότι έχεις εγκλωβισθεί και σε μια ακόμη αυταπάτη. Αυτήν, της υποτιθέμενης διευθέτησης του δημοσίου χρέους.

Αν θυμάσαι παλιά το λέγανε διαγραφή, μετά απομείωση και τώρα, που ο Αλέξης έμαθε πέντε αγγλικά, το λένε reprofiling.

Αντώνη, είναι ένα μεγάλο παραμύθι.

Πρώτον διότι ο πρώην νεαρός καταληψίας υπέγραψε πέρυσι το καλοκαίρι ένα κείμενο που λέει για το χρέος:

«Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους που οφείλονται στην χαλάρωση πολιτικών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πρόσφατη επιδείνωση του εσωτερικού μακροοικονομικού και χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος (θυμάσαι τον Βαρουφάκη;).

Θα εξετασθούν αν χρειασθεί πιθανά πρόσθετα μέτρα που θα εξαρτηθούν από την πλήρη υλοποίηση των μέτρων του αριστερού μνημονίου.»

Σαν δικηγόρος νομίζω ότι καταλαβαίνεις τι σημαίνει «αν χρειασθεί», «πλήρης υλοποίηση» και βεβαίως καταλαβαίνεις ότι συζητάμε για μετά το 2018.

Νομίζω ότι κάπως έτσι σας τα είπε ο Βούτσης, ο Χουλιαράκης και ο Στουρνάρας και το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής.

Όμως Αντώνη, η κοινωνία δεν θα αντέξει εάν δεν δημιουργηθούν νέες δουλειές. Για να συμβεί αυτό όμως είναι αναγκαίο οι Έλληνες και ξένοι επενδυτές να αποκτήσουν και πάλι εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Ελληνική Κυβέρνηση.

Εσύ, από το έδρανό σου στη Βουλή όταν κοιτάς αυτούς που κάθονται στα κυβερνητικά έδρανα βλέπεις κάποιους που θα μπορούσε να τους εμπιστευτεί ο οποιοσδήποτε;

Με το χέρι στην καρδιά, εάν είχες χρήματα προς επένδυση θα έμενες στην Ελλάδα ή θα πήγαινες οπουδήποτε αλλού;

Μήπως λοιπόν πρέπει να αλλάξουν αυτοί που κάθονται στα κυβερνητικά έδρανα και να αναλάβουν άλλοι που ξέρουν τι θα πει εμπιστοσύνη και προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Εγώ νομίζω ότι η καλύτερη λύση θα ήταν σήμερα να βρίσκεται σε αυτή τη θέση ευθύνης ο Μητσοτάκης.

Εσύ έχεις καμία καλύτερη ιδέα;

Εάν όχι, μπορείς να γίνεις ο πρώτος που θα δώσει μία διέξοδο στην Ελλάδα και θα δρομολογήσει τον απεγκλωβισμό της Ελληνικής κοινωνίας από τις ακόμη πιο δύσκολες μέρες που έρχονται. Αν δεν κατάλαβες Αντώνη, αναφέρομαι στο τέταρτο μνημόνιο που έρχεται πιθανότατα και με έξοδο από την ευρωζώνη.

Στο κάτω κάτω δεν είσαι ούτε αγράμματος, ούτε ανεπάγγελτος για να έχεις ανάγκη την βουλευτική αποζημίωση.

Αντώνη, δεν γνωρίζω εάν σε προβλημάτισα.
Αλλά σκέψου. Τι δουλειά έχεις εσύ με τον Τσίπρα, τον Καμμένο, τον Παππά και όλους τους άλλους;

Και γιατί να γίνεις συνεργός στην πλήρη κατάρρευση της Ελλάδας;

Δεν σου αξίζει κάτι τέτοιο!

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Γιώργος Βακόνδιος

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :