Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2016

Οι δράσεις της πολιτιστικής χρονιάς 2016-2017 της “Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη” του Συλλόγου Φιλωτιτών

 Την έναρξη της πολιτιστικής χρονιάς 2016-2017 με συγκέντρωση μελών και φίλων ξεκίνησε η Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου της “Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη” του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Φιλώτι.
Ο κύκλος ανάγνωσης βιβλίου περιλαμβάνει κατά τη φετινή περίοδο 2016-2017 αφιέρωμα στην “αστυνομική λογοτεχνία” με κύριο βιβλίο και αφιέρωμα το OFFSHORE του Πέτρου Μάρκαρη (Εκδόσεις Γαβριηλίδη).
Μετά την επεξεργασία του βιβλίου τον Μάρτιο του 2017 έχει προγραμματισθεί η επίσκεψη στη Νάξο του σημαντικού για τα.....
ελληνικά γράμματα συγγραφέα Πέτρου Μάρκαρη, ο οποίος θα συζητήσει με τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης παρουσία κοινού τα θέματα του βιβλίου του και της αστυνομικής λογοτεχνίας, η οποία πλέον έχει εξελιχθεί παγκοσμίως σε έναν σημαντικό κλάδο της λογοτεχνίας. Συντονίστρια της ομάδας επεξεργασίας του βιβλίου και των Λεσχών Ανάγνωσης Βιβλίου της “Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη” ανέλαβε η παιδαγωγός κ. Ειρήνη Κύλη.
Παράλληλα ετοιμάζονται και οι φετινές δραστηριότητες της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου.
Υπενθυμίζεται ότι στην 10χρονη ιστορία λειτουργίας των Λεσχών Ανάγνωσης Βιβλίου της “Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη” του Σ.Φ.Ν. έχουν επισκεφθεί το Φιλώτι πολλοί σημαντικοί συγγραφείς και άνθρωποι της τέχνης όπως η Ιωάννα Καρυστιάνη, ο Τίτος Πατρίκιος, η Άλκη Ζέη, η Ελένη Δικαίου, η Μάρω Δούκα, ο Κώστας Βρεττάκος, ο Πάτροκλος Σταύρου, η Λίτσα Ψαραύτη, ο Αντώνης Φωστιέρης, ο Παντελής Βούλγαρης, οι Γιάννης και Μαρία Αλεξάνδρου, ο Γιάννης Σμαραγδής, ο Νότης Μαυρουδής και ο Γιάννης Γλέζος και πολλοί άλλοι σημαντικοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.
Στην πρώτη συνάντηση των μελών της Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλίου παραβρέθηκε και συζήτησε για τους στόχους της τρέχουσας περιόδου 2016-2017 και ο ιδρυτής της Βιβλιοθήκης και της δημιουργίας πολιτιστικών δραστηριοτήτων στο Φιλώτι κ. Γιώργος Ανωμερίτης. Ο ίδιος λίγο πριν είχε συναντηθεί με το Δ/ντή και τους δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου, προκειμένου να διαμορφωθεί το πρόγραμμα δραστηριοτήτων με άξονα την Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου.
Τέλος, εκτός από τις ημέρες εκδηλώσεων, η Βιβλιοθήκη, ως δανειστική βιβλιοθήκη του νησιού, θα παραμένει για τις ανάγκες των βιβλιοφίλων όλου  του νησιού ανοιχτή κάθε Δευτέρα 11:00 – 14:00.




Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :