Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2016

Άγγελος Ανανίας: «Σε ένα Αιγαίο όπου η Υγεία και η Παιδεία νοσούν διαχρονικά, όλα τα άλλα φαίνονται μικρά»

Δήλωση του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Δια Βίου Μάθησης
  Έτσι αντιλαμβάνεται το Υπουργείο Παιδείας την «προώθηση της Δικαιοσύνης» με την οποία τεκμηριώθηκε και η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α..
            Η μη έγκριση λειτουργίας τομέων ειδικοτήτων σε Επαγγελματικά Λύκεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αποδεικνύει ότι όσοι σχεδιάζουν την Παιδεία στρογγυλοκαθισμένοι στα.....
γραφεία τους, δεν μπορούν να αντιληφθούν τις ειδικές συνθήκες  που επικρατούν στα νησιά μας. Τα παιδιά του Νοτίου Αιγαίου στερούνται του δικαιώματος των  ίσων ευκαιριών με Υπουργική Απόφαση. Αυτή η άδικη απόφαση είναι άλλη μια έκφραση των γνωστών σε όλους «νησιωτικών πολιτικών» μετά τη φορολογική αφαίμαξη των νησιών.
            Δε θα σταματήσω  να επισημαίνω  ότι το μεταφορικό ισοδύναμο ίσως δεν είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που οξύνει η  ανεύθυνη αντιμετώπιση της κυβέρνησης. Σε ένα Αιγαίο όπου η Υγεία και η Παιδεία νοσούν διαχρονικά, όλα τα άλλα φαίνονται μικρά.
            Η επαναλαμβανόμενη κατάφωρη καταπάτηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων των παιδιών μας με θυμώνει και με θλίβει. Το ότι λυπάμαι ίσως να μην ενδιαφέρει κανέναν. Το ότι δεν ντρέπονται, μας τρομάζει όλους…

Άγγελος Ανανίας
Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος
Δια Βίου Μάθησης      




Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :