Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30, 2016

Κοινωνικό Φαρμακείο στη Νάξο, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

 Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την δημιουργία δομών ενίσχυσης του δικτύου παροχής κοινωνικών υπηρεσιών προς του νησιώτες, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος με απόφασή του, ενέταξε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014- 2020» τη δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων , προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 126.360 ευρώ.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο εντάσσεται στο......
δίκτυο παροχής βασικών αγαθών προς το μέρος του τοπικού πληθυσμού που δεν μπορεί να καλύψει βασικές ανάγκες του. Απώτερος στόχος είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας  και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Η συγκεκριμένη δομή θα παρέχει σε ωφελούμενα άτομα,  δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία εξασφαλίζει από φαρμακοβιομηχανίες, τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους αλλά και από τη συνεισφορά και κινητοποίηση φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών.
Ωφελούμενοι είναι τα άτομα που διαμένουν στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων,  τα εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και νόμιμα διαμένοντες πολίτες τρίτων χωρών, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια, είτε στερούνται ασφαλιστικής κάλυψης, καθώς και οι δικαιούχοι / αιτούντες διεθνή προστασία.
 Επίσης, θα επιδιωχθεί η κάλυψη αναγκών και η παροχή υπηρεσιών και στα μικρότερα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου (Κουφονήσια, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Δονούσα και Αμοργός).
Το Κοινωνικό Φαρμακείο θα στεγαστεί στο Δημαρχείο Νάξου και θα στελεχωθεί από ένα κοινωνικό λειτουργό και ένα φαρμακοποιό.
Η Πράξη εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας “Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης  - Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο”. Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 126.360 ευρώ και καλύπτει την λειτουργία του για την τριετία από 30/11/2016 έως 29/11/2019.



Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :