Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 16, 2016

Σεβαστείτε Τους Ένστολους!!!

 Με αφορμή τα εγκαίνια της 81ης  Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον Πρωθυπουργό της χώρας, οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας προχώρησαν σε δυναμική ένστολη πανελλαδική διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου).
Την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Κεφάλας Ευάγγελος και την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου ο Πρόεδρος κ. Ρούσσος Σταύρος.
Οι ένστολοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας στείλαμε ηχηρό μήνυμα στους Κυβερνώντες, ότι η αξιοπρέπειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη αξία και.....
ουδείς δικαιούται να τη θυσιάζει στο όνομα δήθεν της σωτηρίας της Χώρας, συνεχίζοντας την ανελέητη οικονομική μας αφαίμαξη, την υποχρηματοδότηση της λειτουργίας των Υπηρεσιών, την υποτίμηση της ζωής και της υπόστασής μας, με ψέματα και μνημόνια εξαθλίωσης.
Η ανακολουθία λόγων και έργων της Κυβέρνησης, μας οδηγεί όλους στην κοινή συστράτευση για την ανατροπή των πιο αντιλαϊκών μέτρων που επεβλήθησαν στην Κοινωνία και μάλιστα από μια συγκυβέρνηση που ενστερνίζεται τις αξίες και τη φιλοσοφία της Αριστεράς.

Ειδικότερα, διεκδικούμε και απαιτούμε:

ü    Άρση των μισθολογικών μας περικοπών και πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης σε όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
ü    Διασφάλιση των ασφαλιστικών μας Ταμείων και διατήρηση της αυτοτέλειας αυτών.
ü     Ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας με νέες προσλήψεις, με τον εκσυγχρονισμό υποδομών και μέσων, αλλά και με την καθολική και έμπρακτη αναγνώριση του έργου μας από τους Κυβερνώντες.
ü    Tην αναγνώριση του επαγγέλματος που επιτελούμε ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού και την καθιέρωση ιατρού εργασίας, σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία.
ü    Τη διασφάλιση της καταβολής κύριων και επικουρικών συντάξεων σε ανεκτά επίπεδα διαβίωσης και όχι υπό τη μορφή φιλοδωρήματος.
ü     Την αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους και των παρεχόμενων αγαθών και υπηρεσιών στον τομέα της Πρόνοιας, της Υγείας και της Παιδείας.


-2-

Τέλος, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ενεργούς συμπολίτες μας και
χαιρετίζουμε τις ειρηνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας τους. Ως πολίτες αυτής της Χώρας βιώνουμε τα ίδια προβλήματα και έχουμε τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον.
Τα Σώματα Ασφαλείας αποτελούν και πρέπει να αποτελούν παράγοντα ομαλότητας στο πλαίσιο των δημοκρατικών λειτουργιών του πολιτεύματος. Ως θεσμικοί φορείς, καλούμε την ελληνική Κυβέρνηση να μη φέρνει αντιμέτωπη την κοινωνία με τις δυνάμεις των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά να υπηρετεί το κράτος δικαίου που πρεσβεύεται και όχι λογικές καταδικασμένες στη συνείδηση ακόμα και των πολιτών που την στήριξαν με τη ψήφο τους.

Σεβαστείτε Τους Ένστολους!!!
                   - Ο -
                   - Ο -
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Α.Υ.Κ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Υ.Π.Σ.Ν.Α.
ΚΕΦΑΛΑΣ Ευάγγελος
ΡΟΥΣΣΟΣ Σταύρος













Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :