Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 09, 2016

Θερμό καλωσόρισμα των αντιπροσωπειών στο Φεστιβάλ της Σίφνου! (Βίντεο)


Είναι γνωστό ότι η Σίφνος αποτελεί νησί που τηρεί τις τοπικές παραδόσεις και χαρίζει απλόχερη πάντα φιλοξενία στους επισκέπτες της. Πόσο μάλλον όταν γίνεται κάθε χρονιά οικοδέσποινα τουΦεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» το οποίο διοργανώνει και φιλοξενεί εδώ και δέκα χρόνια!
Έτσι κι εφέτος, μια ημέρα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, το βράδυ της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου, έλαβε χώρα στο ....
Μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου αυτή τη φορά, η θερμή υποδοχή και συνάντηση όλων των συμμετεχουσών αντιπροσωπειών η οποία επισφραγίστηκε, όπως πάντα, με ένα παραδοσιακό δείπνο. Ήταν μια πολυπληθής, ζωντανή και όμορφη συνεύρεση καθώς, εκτός από τις αντιπροσωπείες των εικοσιένα νησιών των Κυκλάδων, η γιορτή του κυκλαδίτικου γαστρονομικού πολιτισμού στη Σίφνο,
φιλοξενεί εφέτος και αντιπροσωπείες από την Κρήτη, τη Στερεά Ελλάδα, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη αλλά και συμμετέχουσες αντιπροσωπείες από την Ολλανδία, την Ιταλία και τη Ρωσία.


Το δείπνο περιελάμβανε παραδοσιακά, τοπικά γευστικά πιάτα αλλά και αναπαραστάσεις σιφνέικων πατροπαράδοτων επιτραπέζιων εθίμων τα οποία εντυπωσίασαν τους καλεσμένους εντάσσοντάς τους στην ατμόσφαιρα της μοναδικής, πλούσιας λαϊκής παράδοσης της Σίφνου.


Οι ομοτράπεζοι γνωρίστηκαν και αντάλλαξαν απόψεις γύρω από το φιλόξενο σιφνέικο τραπέζι όπου το άρωμα της παράδοσης και του θερμού κυκλαδίτικου καλωσορίσματος είχε τον πρώτο λόγο!
Μια ημέρα πριν ξεκινήσει η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ, το εναρκτήριο λάκτισμα δόθηκε με μια εκδήλωση γνωριμίας άψογα διοργανωμένη, σε ζεστό κλίμα πολλά υποσχόμενο, που προοιωνίζεται ότι το 10ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας της Σίφνου θα είναι το καλύτερο από κάθε άλλη χρονιά!

Περισσότερα στο  http://parianostypos.gr/index.php/kyklades-aigaio/kyklades-aigaio-politismos/festival-kykladikhs-gastronomias/item/20760-thermo-kalosorisma-ton-antiprosopeion-sto-festival-tis-sifnou-vinteo#sthash.YZTxy7tr.dpuf

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :