Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2016

Απόστολος Καρεγλάς: «Όμηροι της κωλυσιεργίας οι επιχειρηματίες της παραλίας»

paralia
«Κανένας επιχειρηματίας δεν επενδύει και δεν ρισκάρει τα λεφτά του σε παράνομα μαγαζιά. Οι επιχειρηματίες είναι αξιοπρεπείς άνθρωποι που παλεύουν για το μεροκάματο και την επιβίωση τους».
Αυτό δήλωσε στην εκπομπή “AlibertiNews” του Aegean Voice 107.5 ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Νάξου και.....
Μικρών Κυκλάδων «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» Απόστολος Καρεγλάς αναφορικά με την νομιμότητα των καταστημάτων στην παραλία της Χώρας Νάξου, με αφορμή τις καταγγελίες και τους ελέγχους που γίνονται τις τελευταίες ημέρες από τις αρμόδιες αρχές...
Σύμφωνα άλλωστε, με τον κ. Καρεγλά, οι επιχειρηματίες είναι «όμηροι της κωλυσιεργίας της νομιμοποίησης της χερσαίας ζώνης λιμένα Νάξου» και φυσικά ουδεμία ευθύνη φέρουν για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο «γιγαντώθηκε» λόγω της αδιαφορίας (;) ή και της απροθυμίας (;) της εκάστοτε δημοτικής αρχής να το διευθετήσει οριστικά και αμετάκλητα, νομιμοποιώντας την χερσαία ζώνη.
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης, εδώ και οκτώ χρόνια, έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, σε μια προσπάθεια να δικαιωθεί «για ένα πρόβλημα που δεν είναι δικό του», ωστόσο παρόλο που έχει κερδίσει κάποιες δίκες, «ακόμη δεν έχει τελεσιδικήσει τίποτα».
«Δεν έχουν κριθεί παράνομες οι πέργκολες από τα δικαστήρια. Είναι πολύπλοκο το πρόβλημα, αλλά θεωρούμαστε παράνομοι [...] Οι επιχειρηματίες έχουν πληρώσει αρκετά χρήματα σε πρόστιμα και θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον χρήματα» επισήμανε ο κ. Καρεγλάς και συμπλήρωσε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, αλλά και ο δήμος να «τρέξουν» τις διαδικασίες και να λύσουν άμεσα το πρόβλημα που ταλανίζει την τοπική κοινωνία της Νάξου, καθώς αυτό σχετίζεται άμεσα «με το τουριστικό προϊόν του νησιού και την εικόνα του».
Μάλιστα, ο πρόεδρος της μαζικής εστίασης δήλωσε αισιόδοξος ότι «θα πάνε όλα καλά» και ότι άμεσα «θα έχουμε θετικές εξελίξεις».

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :