Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2016

Απόστολος Καρεγλάς: «Να μπει ένας τέλος στον ανεξέλεγκτο εκβιασμό των επιχειρήσεων»

Περισσότερες διευκρινίσεις για το θέμα που προκύψει μετά την αιφνίδια επίσκεψη και απαίτηση είσπραξης εκπροσώπων του οργανισμού συλλογικής διαχείρισης συγγενικών δικαιωμάτων “GEA” έδωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» Απόστολος Καρεγλάς.
Μιλώντας στην εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5, ο κ. Καρεγλάς επανέλαβε τα όσα αναφέρονταν σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, ότι δηλαδή οι επιχειρηματίες μαζικής εστίασης δεν θα πρέπει να προχωρήσουν σε καμία καταβολή χρημάτων στους εκπροσώπους της εταιρείας “GEA” έως ότου ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ της εταιρείας και του......
Σωματείου.
«Έρχεται ο καθένας και ζητά με εκβιαστικό τρόπο παράλογα ποσά. Κάτι πρέπει να γίνει από το αρμόδιο υπουργείο και να δοθεί ένα τέλος στην ασυδοσία που επικρατεί και στον ανεξέλεγκτο εκβιασμό των επιχειρήσεων. Είναι υπερβολικά τα ποσά και οι επιχειρήσεις του νησιού δεν μπορούν να αντέξουν σε όλες αυτές τις επιβαρύνσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καρεγλάς.
Περισσότερος κόσμος, λιγότερα χρήματα
Ο πρόεδρος των επιχειρηματιών μαζικής εστίασης της Νάξου επιβεβαίωσε, επίσης, ότι οι εισπράξεις των καταστημάτων τη φετινή τουριστική περίοδο ήταν λιγότερες σε σχέση με πέρυσι και πρόπερσι, αφού οι επισκέπτες (αν και περισσότεροι τον Ιούλιο και Αύγουστο) ξόδευαν λιγότερα χρήματα για φαγητό.
Όπως ανέφερε σχετικά, «τον Μάιο και τον Ιούνιο δεν είχε κόσμο. Τον Αύγουστο είχαμε πολλούς Έλληνες, αλλά δεν άφησαν χρήματα. Αυτό μεταφράστηκε στο ότι είχαμε λιγότερο κόσμο στα μαγαζιά με λιγότερα χρήματα. Επομένως, το ταμείο των μαγαζιών ήταν μειωμένο σε σχέση με πέρυσι και πρόπερσι, που ήταν δυο πολύ καλές χρονιές. Ο Σεπτέμβριος είναι πολύ καλός μήνας, αλλά δεν συμπληρώνεται το κενό του Μαΐου και του Ιουνίου».
Τέλος, επικρότησε την άποψη ότι «η Νάξος μπορεί να έχει τουρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου», τονίζοντας ότι σε αυτό μπορεί να βοηθήσουν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, αφού «το νησί μας δεν μόνο θάλασσα και ήλιος»


Πηγή: http://www.naxostimes.gr/blog/7772-apostolos-kareglas-na-bei-enas-telos-ston-anekselegkto-ekviasmo-ton-epixeiriseon
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :