Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2016

Προβολή της ταινίας του Ιάκωβου Καμπανέλλη "Η ΣΤΕΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΑΝΤΙΑ"

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδωνσυνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών στις οποίες ο Ιάκωβος Καμπανέλλης έχει γράψει το σενάριο ή τις έχει σκηνοθετήσει ή είναι βασισμένες σε θεατρικά έργα του.

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 21.00 θα προβληθεί η γνωστή και.....
αγαπημένη ταινία ΣΤΕΛΛΑ(1955),σε σενάριοκαι σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη και μουσική Μάνου Χατζιδάκι. Είναι βασισμένη στο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη Η ΣΤΕΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΑΝΤΙΑ. Στη διεθνή αυτή ταινία πρωταγωνιστούν η Μελίνα Μερκούρη και ο Γιώργος Φούντας.Παίζουν, επίσης, οι Αλέκος Αλεξανδράκης, Σοφία Βέμπο, Βούλα Ζουμπουλάκη, Τασσώ Καββαδία και πολλοί άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.
                                               
                                    ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Η Στέλλα τραγουδάει στο νυχτερινό κέντρο Παράδεισος. Όταν γνωρίζει τον Μίλτο αλλάζει η ζωή της. Όμως δεν σκοπεύει να χάσει την ελευθερία της…

Κλασική είναι η ερμηνεία της Μελίνας Μερκούρη στο τραγούδι «Αγάπη πού ’γινες δίκοπο μαχαίρι», ενώ στην ταινία ακούστηκαν για πρώτη φορά τα τραγούδια «Εφτά τραγούδια θα σου πω» και «Το φεγγάρι είναι κόκκινο».
Η ταινία κέρδισε το Βραβείο Χρυσής Σφαίρας Καλύτερης Ξένης Ταινίας από την Επιτροπή Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Hollywood το 1955.

Σας περιμένουμε κι αυτή την Πέμπτη στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης.


                        Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :