Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 16, 2016

Ο Ε.Ο.Α.Ε.Ν. στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης


Συμμετοχή στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με δικό του stand στο περίπτερο Νο 2, που εξ΄ ολοκλήρου ενοικίασε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος για τα 59 Επιμελητήρια της χώρας και τις επιχειρήσεις μέλη τους, είχε ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.).
Στο stand παρουσιάστηκε το έργο, οι δράσεις και οι δραστηριότητες του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. κυρίως μέσα από την πρόσφατη επετειακή έκδοση του «Λευκώματος – Οδηγού Ανάπτυξης 2016 του...... Ε.Ο.Α.Ε.Ν., με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 22 χρόνων προσφοράς του στην νησιωτική ανάπτυξη.
Στα εγκαίνια του περιπτέρου, που έγιναν την Κυριακή 11/09/2016 παρευρέθηκαν αρκετά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΑΕΝ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Θρασύβουλο Καλογρίδη. O οποίος παρακολούθησε τις ομιλίες του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη, καθώς και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών δια του προέδρου του συμμετείχε στο οικονομικό φόρουμ που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Ελληνο-ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο με αφορμή το γεγονός ότι η Ρωσία ήταν η τιμώμενη χώρα στο πλαίσιο της ΔΕΘ.



Τέλος o πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ κ. Θρασύβουλο Καλογρίδη, συμμετείχε και στην Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Ε.Ε και είχε σειρά εποικοδομητικών επαφών με φορείς της Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΕ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «ελληνική οικονομία μπορεί να επιστρέψει σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, μόνο αν εφαρμοστούν συγκεκριμένα μέτρα και μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα χρειάζεται εθνικό σχέδιο, σύνεση, συναίνεση και συνεργασία.. Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ, εκπροσωπώντας με δυνατή και καθαρή φωνή, τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας».



Το «παρών» στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έδωσε από την πλευρά του και ο πρόεδρος του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης (INSULEUR) και πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Γιώργος Μπενέτος, που είχε επίσης επαφές με πολιτικούς και οικονομικούς φορείς.

 



Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :