Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2016

12η Μικρασιατική Συνάντηση Πάρου: Νοσταλγικές μικρασιάτικες αναμνήσεις, δρώμενα, χορός και τραγούδι στο Άσπρο Χωριό!


Πλήθος κόσμου παρακολούθησε κι εφέτος τις τριήμερες εκδηλώσεις νοσταλγίας και μικρασιάτικης μνήμης που έλαβαν χώρα στο Άσπρο Χωριό της Πάρου από την Παρασκευή 9 έως την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου.
Η 12η Μικρασιατική Συνάντηση με τίτλο «Τι να θυμηθώ τι να ξεχάσω» περιελάμβανε εφέτος αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Εθνομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης με..... ομιλίες και προβολή βίντεο καθώς και τις καθιερωμένες πλέον μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις που σηματοδοτούν κάθε χρονιά τους πολιτισμικούς δεσμούς ανάμεσα στην Πάρο και τη Μικρά Ασία.

Το βράδυ της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρουσίαση δρωμένων, αναπαραστάσεων και χορών από τη Μικρά Ασία, την Εύβοια και την Πάρο.


Το φιλοξενούμενο χορευτικό σχήμα, αυτή τη χρονιά, ήταν από την Εύβοια και συγκεκριμένα από το Εργαστήρι Πολιτισμού «Παναγία Φανερωμένη» της Νέας Αρτάκης ενώ συμμετείχε επίσης το μουσικοχορευτικό συγκρότημα «Νάουσα Πάρου» και η χορωδία της Νάουσας. Με το άρωμα της συγκίνησης, της θύμησης και της παράδοσης να πλημμυρίζει την ατμόσφαιρα στην καταληκτική μουσικοχορευτική εκδήλωση της Κυριακής, η άψογα διοργανωμένη 12η Μικρασιατική Συνάντηση Πάρου ολοκληρώθηκε και τα συμμετέχοντα σχήματα καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο για την άψογη παρουσία τους.

Περισσότερα στο  http://parianostypos.gr/index.php/paros-antiparos/paros-antiparos-politismos/item/20802-12i-mikrasiatiki-synantisi-parou-nostalgikes-mikrasiatikes-anamniseis-dromena-xoros-kai-tragoydi-sto-aspro-xorio#sthash.AuX852E6.dpuf
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :