Πέμπτη, Αυγούστου 04, 2016

Η εορτή του Αγίου Καλλινίκου στη Νάξο

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016 τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου μάρτυρος Καλλινίκου στον Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στη Χώρα της Νάξου, ημέρα, κατά την οποία επίσης άγει τα ονομαστήριά του ο εκλεκτός Ποιμενάρχης μας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος.
Την παραμονή το απόγευμα τελέστηκε εσπερινός. Την ημέρα της μνήμης του Αγίου Καλλινίκου το πρωί ο όρθρος και θεία λειτουργία τελέστηκαν πανηγυρικά. Στη θεία λειτουργία προέστη ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Κοττάκης συμπαραστατούμενος από σημαντικό αριθμό άλλων ιερωμένων, κατά....
κύριο λόγο των Εφημερίων των Ενοριών της Νάξου. Στο Αναλόγιο ιδιαιτέρως αισθητή η παρουσία του κ. Γρηγόρη Αναγνώστου, διδάκτορα εκκλησιαστικής μουσικής από την Αθήνα, στην καλαίσθητη απόδοση των εκκλησιαστικών ύμνων. Στο δεξιό Ψαλτήρι ήταν επίσης και οι ιεροψάλτες  κ Στέλιος Βλησίδης και κ. Κώστας Σφυρόερας, ενώ στο Αριστερό οι ιεροψάλτες  κ. Δημήτρης Παπάνης και ο μικρός στην ηλικία Γιάννης Ρώτας.
Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Καλλινίκου, στην ανάγκη να μιμούνται οι χριστιανοί τον βίο των αγίων και επίσης εξήρε την προσωπικότητα του Ποιμενάρχου μας κ. Καλλινίκου. Διανεμήθηκαν στο εκκλησίασμα αντίδωρο, αρτοκλασία, γλυκά και εικονάκια του Αγίου Καλλινίκου.
(Ας σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος παρόλον ότι είχε αρχικά αποφασίσει να παρευρίσκεται κατά την ημέρα της εορτής του Αγίου Καλλινίκου και της ονομαστικής του εορτής στη Νάξο, τελικά λόγω της τέλεσης των εγκαινίων του Αεροδρομίου της Πάρου με την παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Σεβασμιώτατος την ημέρα αυτή βρισκόταν στην Πάρο). (Σημείωση: Η δημοσιευόμενη εδώ φωτογραφία του Σεβασμιωτάτου είναι από την εορτή του Αγίου Νικοδήμου στη Νάξο).

Γιάννης Λογαράς





Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :