Τρίτη, Αυγούστου 23, 2016

Μια σπουδαία θεατρική παράσταση για τον Ν. Καζαντζάκη στις Λεύκες Πάρου! (Βίντεο)


Μια εξαιρετική θεατρική παράσταση με θέμα τη ζωή και το έργο του κορυφαίου έλληνα λογοτέχνη, ποιητή και στοχαστή Νίκου Καζαντζάκη, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 3/8 στο Θέατρο Λευκών.
Στο κατάμεστο θέατρο όπου εκτυλίχθηκε η παράσταση, το κοινό παρακολούθησε μαγεμένο μια....
άρτια σκηνική σύνθεση από τα μεγαλύτερα λογοτεχνικά έργα του σπουδαίου λογοτέχνη υπό τη σκηνοθεσία, τη θεατρική διασκευή και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους των Μάριου Ιορδάνου και Σοφίας Καζαντζιάν. "Δεν φοβάμαι. Δεν ελπίζω. Είμαι..." ήταν ο τίτλος της ξεχωριστής αυτής θεατρικής δουλειάς που ξεδίπλωσε επί σκηνής αποσπάσματα από τα μεγαλύτερα έργα του μοναδικού Καζαντζάκη συνεπαίρνοντας το κοινό σε ένα νοερό μαγευτικό ταξίδι στον ακατάβλητο λόγο του συγγραφέα ο οποίος συνδυάστηκε επί σκηνής με μουσική, τραγούδι και χορό.

Η μεγάλη επιτυχία της μιας και μοναδικής αυτής παράστασης στην Πάρο, ήρθε μετά την πολύ επιτυχημένη πορεία του έργου στην Αθήνα και σε πολλές πόλεις του εξωτερικού όπου παρουσιάστηκε και έγινε δεκτό με διθυραμβικές κριτικές και τεράστια αποδοχή από τον κόσμο.
Ο οικουμενικός και πολυμεταφρασμένος Ν. Καζαντζάκης με τον αθάνατο λογοτεχνικό του λόγο, εξακολουθεί να εμπνέει εξήντα σχεδόν χρόνια μετά το θάνατό του το κοινό και η εξαιρετική αυτή θεατρική απόδοση των ανυπέρβλητων έργων του αποτέλεσε πράγματι μια σπουδαία καλλιτεχνική προσέγγιση που πλούτισε αριστουργηματικά και αγκάλιασε μοναδικά πάνω στη θεατρική σκηνή, τη μυθιστορηματική και φιλοσοφική γραφίδα του συγγραφέα μεταφέροντας στους θεατές τη μυσταγωγία της τέχνης του και τη διαχρονικότητα του στοχασμού του.

Συντελεστές:
•Διασκευή - Απόδοση κειμένων: Μάριος Ιορδάνου - Σοφία Καζαντζιάν
•Σκηνοθεσία/ Μουσική- Σύνθεση: Μάριος Ιορδάνου
•Παίζουν: Μάριος Ιορδάνου – Σοφία Καζαντζιάν
•Χορογραφίες: Σοφία Καζαντζιάν

http://parianostypos.gr/index.php/paros-antiparos/paros-antiparos-politismos/item/20562-mia-spoudaia-theatriki-parastasi-gia-ton-n-kazantzaki-stis-leykes-parou#sthash.aIvzZdsa.dpuf
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :