Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2016

Η εορτή της Αγίας Δωρεάς στη Νάξο(pics)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε από την Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου η εορτή της Αγίας Δωρεάς του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου στο Κάστρο της Χώρας την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 το απόγευμα με τέλεση θείας λειτουργίας και λιτάνευση των Τιμίων Δώρων στους κεντρικούς δρόμους της συνοικίας του Κάστρου. Ακολούθησε δεξίωση των επισήμων και του λαού στο μέγαρο της Καθολικής Αρχιεπισκοπής. Της θείας Λειτουργίας προΐστατο ο Αποστολικός Νούντσιος στην Ελλάδα Σεβασμιώτατος Ιωσήφ- Εδουάρδος Adams και .....
συλλειτούργησε ο Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Ανδρου και Μητροπολίτης παντός Αιγαίου Σεβασμιώτατος Νικόλαος. Επίσης συλλειτούργησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Βικάριος της Αρχιεπισκοπής π. Φραγκίσκος Βιδάλης, ο Γραμματέας της Αποστολικής Νουντσιατούρας στην Αθήνα π. Μάξιμος Κάττεριν, ο Επισκοπικός Βικάριος Νάξου π. Εμμανουήλ Ρεμούνδος και ο Εφημέριος της Ενορίας π. Γεώργιος Παλαμάρης..
Κατά τη λιτάνευση των Τιμίων Δώρων έγινε δέηση μέσα στον ιερό ναό της Θεοτόκου τον γνωστό και ως Καπέλα (Παρεκκλήσι των άλλοτε Δουκών του Δουκάτου του Αιγαίου). Αξιόλογη χορωδία γυναικών απέδωσε τους θρησκευτικούς ύμνους.
Μεγάλο πλήθος λαού (Καθολικών και Ορθοδόξων) συμμετέσχε στις εορταστικές αυτές εκδηλώσεις Από τους επισήμους παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και Έπαρχος Νάξου κ. Γιάννης Μαργαρίτης, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανόλης Μαργαρίτης και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των αστυνομικών, λιμενικών και άλλων αρχών κ.ά.
Η εορτή της Αγίας Δωρεάς, δηλ. ή ανάμνηση του Μυστικού Δείπνου και της θείας Ευχαριστίας, γιορτάζεται με λαμπρότητα κάθε καλοκαίρι στη Νάξο και είναι μια από τις πολύ σπουδαίες εορτές της πόλης και του νησιού της Νάξου.


Γιάννης Λογαράς

     Φιλόλογος












Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :