Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2016

Η εορτή της Αγίας Άννας στην Ποταμιά της Νάξου(φωτο)

Η θρησκευτική ευλάβεια των κατοίκων της Νάξου έχει συντελέσει στην ύπαρξη και λειτουργία ενός πλήθους εκκλησιών στην πόλη, στα χωριά και στις εξοχές. Ναοί μεγάλοι, μικροί, διαφόρων ρυθμών και τεχνοτροπιών. Σε μια από τις εκκλησίες της ναξιακής ενδοχώρας, σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον με ήπιους λόφους, δένδρα και περιστοιχιζόμενο και από άλλα εκκλησάκια σε κάποια απόσταση, στο βυζαντινό εκκλησάκι της Αγίας Άννας, στο κτήμα της οικογενείας του......
αειθαλούς Αστυνομικού Διευθυντή κ. Εμμανουήλ Γιαμπουρά, έξω από το χωριό της Κάτω Ποταμιάς, πολλοί κάτοικοι από όλη την Ποταμιά και από άλλες περιοχές του νησιού και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 το πρωί να παρακολουθήσουν τον όρθρο και τη θεία λειτουργία και να νιώσουν ψυχική ανάταση και να απολαύσουν την υπέροχη θέα.
Ιερούργησε ο Εφημέριος της Ποταμιάς πατήρ Εμμανουήλ Γρυλλάκης και στο ψαλτήρι απέδωσαν τους εκκλησιαστικούς ύμνους οι κύριοι Νίκος Γιαμπουράς, Πασχάλης Μαϊτός, Γιάννης Βαγενάς, Κώστας Σωφρονάς και Γιώργος Μαϊτός. Προς το τέλος της θείας λειτουργίας έγινε και η ευλογία της αρτοκλασίας στο νοτιοανατολικό τμήμα του προαυλίου του ναού. Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας έγινε και τρισάγιο μνημόσυνο στον εκλεκτό Ποταμίτη Νάξιο Ιάκωβο Γιαμπουρά, ο οποίος σχετικά νέος στην ηλικία έφυγε από τη ζωή, μια μεγάλη απώλεια για το χωριό του και τη Νάξο. Μετά το τέλος των προοαναφερθεισών θρησκευτικών ακολουθιών, έγινε ευγενική προσφορά πρόχειρου γεύματος και αναψυκτικών από τους οικείους του κ. Εμμανουήλ Γιαμπουρά και συγκεκριμένα την οικογένεια της κόρης του κ. Μαργαρίτας και του συζύγου της κ. Σταύρου Πετράκη ως φιλόξενων οικοδεσποτών του χώρου του εορτάζοντος ναού.
Σημειώνουμε ότι προς τους συγκεντρωμένους απευθύνθηκε ο παρευρισκόμενος πρόεδρος του Συλλόγου Ποταμιτών Νάξου, ο οποίος κάλεσε τους κατοίκους της Ποταμιάς και τους Ποταμίτες της Αθήνας σε αγωνιστική ετοιμότητα για να αποτρέψουν την επιχειρούμενη κατάργηση (κλείσιμο) του Δημοτικού Σχολείου Ποταμιάς, που θα είναι σοβαρό πλήγμα για τα παιδιά και όλους της κατοίκους του χωριού.

Γιάννης Λογαράς






Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :