Τρίτη, Ιουλίου 26, 2016

Επισκεψιμότητα Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Διασορίτη και Παναγίας Πρωτοθρόνου στο Χαλκί κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο

ΣΧΕΤ: α) Το υπ’ αρ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ ΓΔΑΠΚ/ ΕΦΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ/ ΤΒΜΑΧΜΜΑΕΜ/ 210615/ 126296/6663/1727/29-6-2016 έγγραφο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων
β) Το υπ’ αρ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ ΓΔΑΠΚ/ ΕΦΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ/ ΤΒΜΑΧΜΜΑΕΜ/ 224382/ 134622/7148/1892/12-7-2016 έγγραφο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων
Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας, δύο ναοί εξαιρετικού ενδιαφέροντος είναι φέτος το καλοκαίρι ανοιχτοί για το κοινό. Συγκεκριμένα:
• Ο Βυζαντινός ναός του Αγίου Γεωργίου Διασορίτη στο Χαλκί είναι επισκέψιμος καθημερινά κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο από τις 11 μέχρι τις 13:30.
• Ο Παλαιοχριστιανικός-Βυζαντινός ναός της Παναγίας Πρωτοθρόνου στο Χαλκί είναι.......
ανοιχτός για το κοινό κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 10:00 μέχρι τις 13:00. Υπεύθυνοι για τη φύλαξη του ναού αυτές τις ώρες είναι ομάδες εθελοντών του συλλόγου μας, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν το εξειδικευμένο προσωπικό που θα πρέπει να προσληφθεί για να επιτηρεί και να ξεναγεί τον επισκέπτη στο μνημείο. Θα περιοριστούν στη διατήρηση του ναού ανοιχτού για ορισμένες ώρες και στην επιτήρηση της συμπεριφοράς των επισκεπτών για την αποτροπή ζημιών και φωτογραφήσεων μέχρι να καταστεί δυνατή η πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού. Η ενημέρωση των επισκεπτών γίνεται με έντυπα μεταφρασμένα σε 7 γλώσσες που διατίθενται στους χώρους των ναών.
Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και ιδιαίτερα στους υπεύθυνους του τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων, Αρχαιογνωστικής Έρευνας και Μουσείων, με τη συνεργασία και υπό την επίβλεψη των οποίων ικανοποιείται το πάγιο αίτημα του συλλόγου μας αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας ώστε να είναι ανοιχτοί για το κοινό δύο από τους σημαντικότερους βυζαντινούς ναούς της περιοχής, καθώς και την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας που συμπαραστέκεται στο εγχείρημα αυτό.
Επίσης θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους συμπολίτες μας που προθυμοποιήθηκαν να αφιερώσουν τον ελεύθερο χρόνο τους προσφέροντας εθελοντική εργασία για την επίτευξη του εν λόγω σκοπού, καθώς και όσους συνέβαλαν τα τελευταία έτη ποικιλοτρόπως σε αυτή μας την προσπάθεια.
Πιστεύουμε πως το εγχείρημα αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν δύο πολύ αξιόλογα μνημεία του τόπου μας και ευελπιστούμε πως θα γίνει η αρχή για να συντηρηθούν και να καταστούν επισκέψιμα και άλλα μνημεία.

Το Δ.Σ. του ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΑΓΑΙΑΣ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :