Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2016

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Γ.ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙΑΣ ΝΑΞΟΥ

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορά για θέμα που απασχολεί τη νήσο Νάξο του Νομού Κυκλάδων.
Ειδικότερα:
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Προέδρου της Κοινότητας Ποταμιάς Νάξου, σχετικά με την....
επικείμενη αναστολή της λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Ποταμιάς.
Συγκεκριμένα, το ενδεχόμενο της κατάργησης του μοναδικού σχολείου της περιοχής έχει προκαλέσει εύλογη ανησυχία και αναστάτωση στους κατοίκους της κοινότητας, καθώς μια τέτοια απόφαση υποβαθμίζει την περιοχή και δημιουργεί πολλά προβλήματα (οικονομικά και μετακίνησης) σε γονείς και μαθητές.
Είναι αδιανόητο, στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, όπου οι ανάγκες του είναι πραγματικά μεγάλες, να παρουσιάζεται αυτή η κατάσταση. Μια κατάσταση που μαρτυρά τη συνεχή απαξίωση και υποβάθμιση της νησιωτικής Ελλάδας, από μια κυβέρνηση, που με τις αποφάσεις της στερεί τη δυνατότητα από τους μαθητές της νησιωτικής Ελλάδας να έχουν ίσες ευκαιρίες και πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Στο έγγραφο του, ο Πρόεδρος της Κοινότητας, υπογραμμίζει ότι η πολιτεία οφείλει να στέκεται δίπλα στα προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας. Για το λόγο αυτό ζητά την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου υπουργείου, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και χωρίς προβλήματα λειτουργία του μοναδικού δημοτικού σχολείου που λειτουργεί στην περιοχή. 
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :