Πέμπτη, Ιουλίου 21, 2016

ΠΟΕΔΗΝ: «Μαυρογιαλούρος» ο Τσίπρας με το νοσοκομείο Σαντορίνης

Είναι εμφανής η προχειρότητα, η βιασύνη, η έλλειψη συντονισμού στη λειτουργία του Νοσοκομείου, χωρίς να διαθέτει ασφαλή κάλυψη σε Ιατρικό Προσωπικό και άλλους επαγγελματίες υγείας, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ

Μαιευτική κλινική χωρίς Νεογνολόγο, Αναισθησιολόγο, Αιμοδοσία, εργαστήρια. Έγκυες που διακομίζονται σε νοσοκομεία της Κρήτης ή άλλου νησιού. Γιατροί και νοσηλευτές των 800 ευρώ μηνιαίως, με συμβάσεις εργασίας για έναν χρόνο, που ελλείψει άλλου καταλύματος κοιμούνται τρεις τρεις στα κρεβάτια του κλειστού πια Κέντρου Υγείας Σαντορίνης: αυτή η είναι μελανή εικόνα που κρύβεται πίσω από τα λαμπερά φώτα που.....
έριξαν στο Νοσοκομείο Σαντορίνης απλόχερα ο Πρωθυπουργός και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας την περασμένη Παρασκευή κατά τα εγκαίνιά του.

Τα στοιχεία αυτά κατέγραψε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) μετά την αυτοψία της στο νέο Νοσοκομείο Σαντορίνης την Τρίτη 19 Ιουλίου.

«Είναι εμφανής η προχειρότητα, η βιασύνη, η έλλειψη συντονισμού στη λειτουργία του Νοσοκομείου, χωρίς να διαθέτει ασφαλή κάλυψη σε Ιατρικό Προσωπικό και άλλους επαγγελματίες υγείας. Το ελλιπέστατο προσωπικό πολλών ταχυτήτων (εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας που μεταφέρθηκαν, αποσπασμένοι από άλλα Νοσοκομεία για μικρά χρονικά διαστήματα, προσωπικό ΑΕΜΥ ΑΕ) παρότι δίνουν και τη ψυχή τους, δεν μπορούν να στηρίξουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου» διαπιστώνει το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, το προσωπικό που προσλήφθηκε από την ΑΕΜΥ ΑΕ εκτός ΑΣΕΠ, εργάζεται με συμβάσεις εργασίας ενός έτους και αμοιβές 800 ευρώ το μήνα. «Είναι σε τραγική κατάσταση καθότι προέρχονται από άλλες περιοχές της χώρας και για την ενοικίαση σπιτιού απαιτείται σχεδόν ολόκληρος ο μισθός τους. Αναγκάζονται λοιπόν να διαμένουν στις κλίνες του Κέντρου Υγείας που έβαλε λουκέτο και σε ξενώνα του Δήμου. Τρεις εργαζόμενοι σε κάθε ένα μικρό δωμάτιο» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Χωρίς προσωπικό η Μαιευτική κλινική

«Απευθυνόμενος στους πολίτες της Σαντορίνης μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός είπε ότι τώρα οι γυναίκες του Νησιού θα γεννάνε στο νέο Νοσοκομείο. Θυμίζει η εξαγγελία την ταινία του Μαυρογιαλούρου για την μαιευτική κλινική που έφτιαξε στην εκλογική του περιφέρεια» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννακός.
Ωστόσο, τέσσερις ημέρες μετά τα εγκαίνια οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ αντίκρισαν τελείως διαφορετική εικόνα. Όπως αναφέρουν, έγκυος που άκουσε τον Πρωθυπουργό ότι μπορεί να γεννήσει στο Νοσοκομείο και το επιχείρησε την περασμένη Δευτέρα, πρώτη ημέρα λειτουργίας του, κατέληξε να γεννήσει σε Νοσοκομείο της Κρήτης με διακομιδή, επειδή το Νοσοκομείο Σαντορίνης διαθέτει μόνο μία γυναικολόγο Ιατρό, δεν διαθέτει Αιμοδοσία, Νεογνολογικό Τμήμα. Το ίδιο συνέβη με άλλες πέντε γυναίκες έγκυες που παραπέμφθηκαν σε άλλα Νοσοκομεία.

«Γίνεται σαφές πια ότι το Νοσοκομείο το χειμώνα θα λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας και μόνο το καλοκαίρι ως Γενικό Νοσοκομείο με αποσπάσεις, νέες συμβάσεις εργασίας προκειμένου να εισπράττουν τα ασφαλιστικά συμβόλαια των τουριστών» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

http://www.protothema.gr/greece/article/596647/poedin-maurogialouros-o-tsipras-me-to-nosokomeio-sadorinis/
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :