Σάββατο, Ιουλίου 23, 2016

5ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου 28, 29, 30 Ιουλίου 2016

Η Τήνος από το 2010 έχει το προνόμιο να είναι το νησί ενός σημαντικού διεθνούς λογοτεχνικού φεστιβάλ κύρους, μοναδικού στην Ελλάδα, με περίπου 100 συγγραφείς παγκόσμιας αναγνώρισης, από όλες τις ηπείρους, να έχουν περάσει τον κάβο του. Εφέτος, το τριήμερο 28 με 30 Ιουλίου, στη Χώρα και στον Τριπόταμο, 16 πεζογράφοι και ποιητές από οκτώ χώρες θα μας ξεναγήσουν στον κόσμο της γραφής τους. Στα κείμενά τους, που θα ακούσουμε στη γλώσσα τους, δεν θα διαβάσουμε μόνο τους ίδιους τους συγγραφείς αλλά τον ίδιο μας τον......
εαυτό. Γιατί η λογοτεχνία δημιουργεί πιθανότητες που οδηγούν στην αναζήτηση της ανθρώπινης ψυχής. Ταυτόχρονα η Τήνος, με το Διεθνές Λογοτεχνικό της Φεστιβάλ, θέλει να μας θυμίσει ότι υπάρχει ένας κόσμος, μια Ελλάδα, που μέσω της λογοτεχνίας αντιστέκεται και που μας λέει πως τίποτε δεν είναι πιο σπουδαίο από την ανάκτηση της συλλογικής αξιοπρέπειας.
Οι συγγραφείς που συμμετέχουν εφέτος είναι οι Anne Helene Guddal (Νορβηγία), Nouri al-Jarrah (Συρία), Marianne Larsen (Δανία), Don Scofield (ΗΠΑ), Kate Newman (Ιρλανδία), Gerhard Falkner (Γερμανία), Olja Savicevic (Κροατία) και από την Ελλάδα οι Δημήτρης Αθηνάκης, Θεόδωρος Γρηγοριάδης, Σοφία Διονυσοπούλου, Πέτρος Μάρκαρης, Χάρης Μελιτάς, Χρύσα Φάντη, Αλέκος Φλωράκης, Δημήτρης Χουλιαράκης, Δήμητρα Χριστοδούλου.
Το Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου είναι μία αμιγώς ιδιωτική πρωτοβουλία χωρίς καμία κρατική συμμετοχή και από το 2010 το οργανώνει ο Ντίνος Σιώτης συνεπικουρούμενος από  τον Δήμο Τήνου, το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου και το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. Επίσημος χορηγός ακτοπλοϊκών εισιτηρίων η Fast Ferries.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :