Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2016

Μαγάρισε την Αγιά Σοφιά ο ημίτρελος Σουλτάνος

του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Ο ημιπαράφρονας Σουλτάνος, που ελάχιστα απέχει σε παραφροσύνη και επικινδυνότητα από τον Χίτλερ και τον Κεμάλ, το είπε και το διέπραξε… Μαγάρισε τον ιερό χώρο της Αγιάς Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη μεταδίδοντας σε ζωντανή μετάδοση το Κοράνι, κατά τη διάρκεια του.......
ραμαζανιού.
Ο Ερντογάν με τον πλέον προκλητικό και ιταμό τρόπο έφερε μέσα σ’ ένα παγκόσμιο μνημείο και στο «φάρο» της Ορθοδοξίας, το ανώτατο θρησκευτικό σύμβολο του Ισλάμ, τη στιγμή που ακριβώς απέναντι βρίσκεται το Μπλε Τζαμί, και στο οποίο ούτως ή άλλως γίνονται οι προσευχές τους τις ίδιες ώρες.

Ο λόγος που διέπραξε ο Σουλτάνος αυτό το ατόπημα ήταν για να προκαλέσει το θρησκευτικό αίσθημα, αλλά και για να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα προς τον Πούτιν – κυρίως – και την Ελλάδα δευτερευόντως, ότι δεν φοβάται και δεν υπολογίζει κανέναν, αλλά μπορεί ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιήσει και ν’ αλλάξει όλα τα δεδομένα.

Για να είμαστε ειλικρινείς την πάσα, για τη νέα «παραφροσύνη» του Σουλτάνου, την έδωσε η Γερμανία!!! Ναι καλά διαβάζετε… Οι Γερμανοί σε χρόνο – εντελώς ανύποπτο – και μετά την συμβολική επίσκεψη Πούτιν στο Άγιο Όρος, την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, «θυμήθηκαν» να αναγνωρίσουν τη γενοκτονία των Αρμενίων!!!

Με αυτή τους την πράξη, έδωσαν μια καταπληκτική πάσα στον Σουλτάνο, να απαντήσει στον Ρώσο πρόεδρο, και να «υπενθυμίσει» στους πάντες πως η Κωνσταντινούπολη είναι πλέον Τουρκική… Βλέπετε η επίσκεψη Πούτιν στο Άγιο Όρος «υπενθύμιζε» προς πάσα κατεύθυνση, πως η Κωνσταντινούπολη υπήρξε για 1000 και πλέον χρόνια πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Η αλήθεια είναι πως η Πόλη των Πόλεων, έπεσε στα χέρια των βαρβάρων, εξαιτίας ΚΑΙ των εγκληματικών λαθών της Δύσης. Λάθη που ξεκίνησαν από το Σχίσμα του 1054, δηλαδή στη διαίρεση και διάσπαση της κοινωνίας μεταξύ της Δυτικής και της Ανατολικής Εκκλησίας.

Πολλοί θεωρούν ότι η στέψη του Καρλομάγνου τα Χριστούγεννα του 800 ήταν εκείνη που έθεσε εν αμφιβόλω την οικουμενική ιδιότητα του Βυζαντινού αυτοκράτορα και ταυτόχρονα διεύρυνε το χάσμα μεταξύ ανατολής και δύσεως. Ο Πάπας έβρισκε έναν προστάτη για τη Ρωμαϊκή Εκκλησία από τους εσωτερικούς αντιπάλους στην Ιταλία και διευκόλυνε την ρήξη με την Κωνσταντινούπολη, αποσπώντας συγχρόνως από αυτήν την εκκλησιαστική δικαιοδοσία σε Σικελία και Νότια Ιταλία, που είχε η Ρώμη που είχαν αποσπάσει οι Ίσαυροι. Ο βυζαντινός αυτοκράτορας περιοριζόταν πλέον στην Ανατολή.

Όπως αντιλαμβάνεστε οι ρίζες της «Γερμανοτουρκικής» φιλίας είναι βαθιές και έχουν χρονικό ορίζοντα 1000 ετών περίπου… Οπότε δεν θα πρέπει να δημιουργεί απορίες σε κανένα, η λυσσαλέα προσπάθεια των Γερμανών να στηρίξουν το καθεστώς Ερντογάν που καταρρέει… Έστω και δια του σκυλοκαυγά που γίνεται για το ξεκάρφωμα.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :