Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

Γ. Βρούτσης: Έφεραν άδικη ύφεση αντί για δίκαιη ανάπτυξη

Δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση ότι «αντί να απολογείται που οδήγησε τη χώρα ξανά σε ύφεση θριαμβολογεί προκλητικά, εξακολουθεί να εξαπατά τους πολίτες και με τερατώδη ψέματα και ακραία προπαγάνδα επιδιώκει να δικαιολογήσει τα δυο “σκληρά” μνημόνια που έφερε με αποκλειστικά δική της ευθύνη» εξαπολύει ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση τον Δεκέμβριο του 2014 η Ελλάδα βρισκόταν ένα βήμα πριν από την........ ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και είχε επιστρέψει στην ανάπτυξη, ωστόσο, υποστηρίζει «η διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέστρεψε πλήρως αυτή την εικόνα, καθώς δρομολογημένες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές ακυρώθηκαν».


«Το τίμημα της απάτης είναι μεγάλο (21 δισ. απώλεια ΑΕΠ, 9 δισ. μέτρα και “κόφτης” σε αναμονή με 3,6 δισ. μέτρα)» υποστηρίζει και προσθέτει ότι «οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφεραν άδικη ύφεση, αντί για δίκαιη ανάπτυξη».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει ο κ. Βρούτσης, καταγράφονται:
  • 210.000 χαμένες θέσεις απασχόλησης:
Τη διετία 2015-2016 χάθηκαν 210.000 θέσεις απασχόλησης, ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας απώλεσαν 900 εκατ. ευρώ από εισφορές. Αυτό το πληρώνουν σήμερα οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι επιστήμονες και οι νέοι. 
  • Ρεκόρ καταγεγραμμένης ανεργίας όλων των εποχών
Ιστορικό Ρεκόρ Ανεργίας ΟΑΕΔ. Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι το μήνα Φεβρουάριο 2016 έφτασαν το 1.081.064! Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση όλων των εποχών. Επίδοση που φέρει την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
  • Αύξηση ξανά της ανεργίας των νέων
Οι νέοι έπεσαν και αυτοί θύματα της αριστερής ιδεοληψίας και ανικανότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με τον ερασιτεχνισμό της οδήγησε ξανά σε αύξηση της ανεργίας των νέων. Τον Φεβρουάριο του 2016 το ποσοστό αυτής άγγιξε το 51,4% , παρουσιάζοντας αύξηση κατά 0,9%! Υπογραμμίζεται ότι η Ν.Δ. τον Ιανουάριο του 2015 είχε καταφέρει να μειώσει την ανεργία στο 50,5 %, δηλαδή μείωση κατά 9,5%.
  • Δραματική αύξηση της φτώχειας το 2015
Η φετινή έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), υπήρξε κόλαφος για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Τα στοιχεία της επιβεβαιώνουν την αύξηση – ρεκόρ - της φτώχειας και των ανισοτήτων, που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Κι αυτό, σε αντίθεση με το 2014, που για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια το εισόδημα αυξήθηκε και η φτώχεια μειώθηκε. Ειδικά στα χαμηλά εισοδήματα η συνολική απόκλιση για τα έτη 2014-2015 άγγιξε το 20%. Συμπέρασμα, ΣΥΡΙΖΑ= φτώχεια.
  • Άδικες και μεγάλες μειώσεις μισθών
Θυμάστε τις κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ στο δίχτυ φορολογικής προστασίας που προωθούσε η Ν.Δ.; Σήμερα, αποδεικνύεται ποιος πραγματικά στήριξε τον εργαζόμενο και ποιος τον εξαπάτησε! Η κυβέρνηση έβλαψε και βλάπτει καθημερινά τα μεσαία και λαϊκά στρώματα που υποτίθεται ότι στήριζε, φέρνοντας άδικες και αχρείαστες μειώσεις σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Τέλος Ιουνίου οι μισθοί των εργαζομένων θα δεχθούν τριπλό χτύπημα, με αποτέλεσμα τη μείωση τους: Αύξηση εισφορών καιΦΠΑ και μείωση αφορολόγητου.
Η ΝΔ έμπρακτα υπήρξε πιο κοντά τόσο στους κοινωνικά ασθενέστερους συμπολίτες μας, όσο και στους εργαζόμενους, καθώς μείωσε 6 μονάδες τις εισφορές, διατήρησε το αφορολόγητο και μείωσε εισφορά αλληλεγγύης και ΦΠΑ.  Την ώρα που ο αφορολόγητος μισθός επί Ν.Δ. ήταν στα 682 ευρώ, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπόσχονταν έσοδα από τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο. Τελικά, φορολόγησαν τους μισθούς των 617 ευρώ, αναφέρει κλείνοντας ο κ. Βρούτσης.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :