Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2016

Μητροπολίτης Παροναξίας: «Ειρωνικός ο τρόπος που εκφράστηκε ο κ. Φίλης» (Βίντεο)

Μητροπολίτης Παροναξίας: «Ειρωνικός ο τρόπος που εκφράστηκε ο κ. Φίλης» (Βίντεο)
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος ο οποίος χοροστάτησε στην πανηγυρική λειτουργία της Αγ. Τριάδας Λευκών Πάρου στις 20/6/2016 ανήμερα της εορτής του Αγ. Πνεύματος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στο κήρυγμά του, στην πρόσφατη εξαγγελία του υπουργού Παιδείας κ. Φίλη περί της κατάργησης της πρωινής προσευχής στα σχολεία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας, ένας ομολογουμένως μετριοπαθής, ευγενής και σεμνός ιεράρχης, στηλίτευσε ως...... ειρωνικώς εκφραζόμενο τον κ. Φίλη όταν ο τελευταίος ανέφερε προσφάτως ότι η κατάργηση της πρωινής προσευχής «δεν είναι αμαρτία».



Η πρωινή προσευχή, όπως τόνισε στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος κ.κ Καλλίνικος, αποτελεί μια ευλογημένη σύντομη διαδικασία επικοινωνίας των παιδιών με το Θεό που προσφέρει λίγα λεπτά γαλήνης στις ψυχές τους εν όψει της ψυχοσωματικής έντασης που ακολουθεί στις ώρες των μαθημάτων. Υφίσταται από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, και αν μη τι άλλο, όπως εύλογα αναρωτήθηκε ο Μητροπολίτης, «λύθηκαν όλα τα μεγάλα ζητήματα της παιδείας;» ώστε να ενοχλούμαστε πλέον από τη συνήθεια της προσευχής;

Ζούμε σε εποχή αναταραχής, τόνισε ο κ.κ. Καλλίνικος, και αν δεν υπήρχε η προσευχή θα έπρεπε να την εφεύρουμε. Θα πρέπει, συνέχισε, ειδικά αυτή την εποχή, να βρισκόμαστε σε εγρήγορση για να διατηρήσουμε το έθνος μας ενωμένο. Εξαγγελίες σαν αυτές του κ. Φίλη, σημείωσε ο Μητροπολίτης, αποτελούν αφορμές για διασπάσεις, γρίνιες και διχόνοια ανάμεσά μας. Η ενότητα της εκκλησίας και του ελληνικού έθνους θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα γιατί διαφορετικά σε λίγο θα είμαστε ένα έθνος άμαθο ιστορίας και παραδόσεων.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος, σχολιάζοντας καίρια τα ειρωνικά προς τη θεολογική παράδοση λόγια του κ. Φίλη, ότι δηλαδή «η κατάργηση της πρωινής προσευχής δεν είναι αμαρτία», τόνισε ότι ο κ. Φίλης δεν είναι φυσικά σε θέση να κρίνει τι αποτελεί αμαρτία και τι όχι.

Οι τοποθετήσεις του κ.κ. Καλλίνικου με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες Φίλη, στάθηκαν στο ηθικό ύψος που θα πρέπει να διέπει το λόγο ενός Ιεράρχη και αποτελούν σίγουρα θέσεις προβληματισμού ενός μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας που διερωτάται για τους λόγους της ανακίνησης, από υπουργικά χείλη, ζητημάτων που άπτονται της μακραίωνης ιστορικής και θρησκευτικής παράδοσης του λαού μας, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Περισσότερα στο....http://parianostypos.gr/index.php/paros-antiparos/paros-antiparos-koinonia/item/19978-mitropolitis-paronaksias-eironikos-o-tropos-pou-ekfrastike-o-k-filis-vinteo#sthash.xUy1rqwK.dpuf
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :