Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016

Πρωτοποριακό Σύστημα Διαχείρισης της Στάθμευσης Οχημάτων στην Παροικία

Ένα ευφυές σύστημα διαχείρισης των θέσεων στάθμευσης οχημάτων θα εφαρμοστεί στην Παροικίας άμεσα, ώστε να λειτουργήσει τη φετινή τουριστική σεζόν. Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν παρκόμετρα στο δρόμο της Εκατονταπυλιανής μέχρι το ξενοδοχείο OASIS, εκεί δηλαδή όπου υπάρχουν ήδη προκαθορισμένοι χώροι στάθμευσης οι οποίοι εφεξής θα λειτουργούν αυτοματοποιημένα
Ο έλεγχος θέσεων θα γίνεται με ασύρματους αισθητήρες προσφέροντας εύκολη και......
συνεχή αστυνόμευση ενώ η πληρωμή τελών στάθμευσης θα γίνεται μέσω SMS, φωνητικής πύλης και αυτόματων πωλητών καρτών με πιστωτική κάρτα ή κέρματα.

Το ολοκληρωμένο αυτό σύστημα έχει εύκολη εγκατάσταση και κυρίως εξασφαλίζει αυξημένα έσοδα. Βάσει μελετών σε χώρες του εξωτερικού όπου και έχουν εγκατασταθεί παρόμοια συστήματα, το ποσοστό αύξησης των εσόδων κυμαίνεται εντυπωσιακά από 10% - 100%. Ο αυτοματοποιημένος έλεγχος διαθεσιμότητας θέσεων στάθμευσης για δημότες και επισκέπτες, θα συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος μέσω του λιγότερου χρόνου που απαιτείται για την αναζήτηση θέσεων στάθμευσης. Επίσης θα περιορίσει τις άσκοπες μετακινήσεις ενώ θα ελέγχει αυτόματα τις παραβιάσεις της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Το ευφυές αυτό σύστημα, δεν θα έχει άμεσα κόστος για το Δήμο Πάρου καθώς θα υπάρξει τρόπος συν – διαχείρισης με την εταιρεία που θα το εγκαταστήσει. Μέχρι τις 31 Αυγούστου τα τέλη στάθμευσης θα κατευθύνονται εξ΄ ολοκλήρου στο Δήμο Πάρου ενώ από την παραπάνω ημερομηνία κι έπειτα θα υπάρξει συμφωνία του τρόπου κατανομής των εσόδων μεταξύ Δήμου και εταιρείας.
 http://parianostypos.gr/index.php/paros-antiparos/paros-antiparos-koinonia/item/19797-protoporiako-systima-diaxeirisis-tis-stathmefsis-oximaton-stin-paroikia-tis-parou#sthash.yTJK3j35.dpuf
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΠΑΚΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΞΥΠΠΝΗΣΟΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΑΡΠΑΚΤΟ ΜΗΧΑΝΕΣ.