Τετάρτη, Μαΐου 25, 2016

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΣΑΝΟ

Η από Ερμουπόλεως δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου ότι η κυβερνητική πλειοψηφία ψηφίζει και εφαρμόζει αντισυνταγματικές και εγκληματικές διατάξεις αποτελεί την επιτομή της αναλγησίας, της ανικανότητας και με της κάθε τρόπο προσκόλλησης στην εξουσία.
Προφανώς ο υπουργός εκμεταλλευόμενος την ευγενική συμπεριφορά των Συριανών που σε κάθε άλλη περίπτωση θα είχαν αντιδράσει ως αρμόζει σε τέτοιου είδους πολιτικές, βρήκε την ευκαιρία να κοροϊδέψει σχεδόν το σύνολο των κατοίκων των νησιών.
Για να δικαιολογήσει την τάση του προς την εξουσιομανία επικαλέσθηκε σαν...... δικαιολογία την σκέψη του για παραίτηση.
Όπως νομοθέτησε για τα ειδικά μισθολόγια των ενστόλων με ευχές οι οποίες δεν πρόκειται ποτέ να πραγματοποιηθούν, έτσι νομοθέτησε και εις βάρος της νησιωτικότητας με παρηγοριά την σκέψη για παραίτηση.
Προφανώς και δεν πείθει κανέναν.
Ο Πάνος Καμμένος ο οποίος συνέβαλε στην κατάργηση του συντάγματος για κάποια εκατομμύρια ευρώ είναι ο ίδιος ο οποίος μόλις ανέλαβε την εξουσία, ανέθεσε σε ξένη εταιρία την ανακατασκευή (;!) των σάπιων αεροπλάνων ναυτικής συνεργασίας προϋπολογισμού 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι ο ίδιος ο οποίος δήλωνε ότι θα παραιτηθεί και θα αποσυρθεί από την πολιτική (θα έχανε η Βενετιά βελόνι) εάν αλλάξει το καθεστώς του ΦΠΑ στα νησιά.



Ήταν ο ίδιος ο οποίος δήλωνε ότι μετά την πρώτη φάση δεν θα επεκταθεί το συγκεκριμένο καταστροφικό μέτρο στη δεύτερη ομάδα νησιών ότι και αν συμβεί.

Προφανώς ο Πάνος Καμμένος όταν κάνει δηλώσεις δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα.

Η πραγματικότητα είναι ότι με τις αντισυνταγματικές και εγκληματικές ρυθμίσεις (κατά δήλωσή του) που ψήφισε, αφαίρεσε τα εισοδήματα ενός μηνός κάθε χρόνο (κατά τους μετριότερους υπολογισμούς) από κάθε νησιώτικη οικογένεια.

Προφανώς αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στην επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την απόδοση της 13ης σύνταξης και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ που διασφάλισε μετά την υπερήφανη και σκληρή διαπραγμάτευση.

Οι νησιώτες μπορεί να είναι ευγενικοί αλλά σανό δεν τρώνε.

Γιώργος Βακόνδιος
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :