Τετάρτη, Μαΐου 04, 2016

Εκδήλωση ΛΕ.ΜΟ.Ν – BE MY HERO (ΓΙΝΕ Ο ΗΡΩΑΣ ΜΟΥ)

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία «Be My Hero – Γίνε ο Ήρωας μου !» που έχει σκοπό τη διάδοση της εθελοντικής δωρεάς του μυελού των οστών, ανέλαβε στη Νάξο η Λέσχη Μοτοσικλετιστών του νησιού. Την πρωτοβουλία της Λέσχης Μοτοσικλετιστών (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) υποστηρίζει ο Δήμος Νάξου και  Μικρών Κυκλάδων και το Νο.Π.Π.Α.Π.Π.ΠΑ.
Το Be My Hero - Γίνε ο Ήρωάς μου! είναι μια ανθρώπινη πρωτοβουλία Ενημέρωσης, Ευαισθητοποίησης και Εγγραφής Νέων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, τόσο απλά, με.....
μία ΜΠΑΤΟΝΕΤΑ. Ο μυελός των οστών είναι το "εργοστάσιο" παραγωγής του αίματος και του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού. Για πολλούς ασθενείς - ιδιαίτερα παιδιά - που νοσούν από νεοπλασματικές ασθένειες (κακοήθειες του αίματος) η μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ τους. Η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα σε αριθμό εγγεγραμμένων εθελοντών Δοτών Μυελού μεταξύ όλων των χωρών της Ευρώπης. Η συντριπτική πλειοψηφία των μοσχευμάτων προέρχεται από το εξωτερικό, όμως οι ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ εθελοντές δότες έχουν περισσότερες πιθανότητες να "ταιριάζουν" λόγω κληρονομικότητας με τους Έλληνες ασθενείς.
Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών μπορεί να γίνει όποιος είναι μεταξύ 18 - 50 χρονών ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα: Ενημερώνεται αναλυτικά για το κάθε στάδιο της διαδικασίας και κατόπιν συμπληρώνει την ειδική αίτηση. Δίνει δείγμα σάλιου με μία ΜΠΑΤΟΝΕΤΑ. Τα αποτελέσματα της εργαστηριακής ανάλυσης καταχωρούνται στην Εθνική (ΕΟΜ) και Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (BMDW). Αν βρεθεί συμβατός τότε θα ειδοποιηθεί για να γίνει νέα επιβεβαίωση της επιθυμίας του να γίνει δότης. Η διαδικασία δωρεάς μυελού είναι στο 97% των περιπτώσεων παρόμοια με εκείνη της ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ. Στο υπόλοιπο 3% των περιπτώσεων, αναλόγως την περίπτωση του ασθενή και την κρίση των ιατρών, τότε ο μυελός λαμβάνεται με παρακέντηση των οστών της ΛΕΚΑΝΗΣ υπό γενική αναισθησία. Η διαδικασία κρατάει περίπου 45 λεπτά.
      Η ΛΕ.ΜΟ.Ν-BE MY HERO αναζητάει τους πραγματικούς Ήρωες του νησιού μας !!!
Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και το ΝΟ.ΠΠΑ.ΠΠΑ στηρίζουν την δράση της ΛΕ.ΜΟ.Ν-BE MY HERO(ΓΙΝΕ Ο ΗΡΩΑΣ ΜΟΥ!) και σας προσκαλούν όλους  5,6,7 ΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ στην πλατεία Πρωτοπαπάδακη από τις 10:00 – 20:00 στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με σκοπό την ενημέρωση και την εγγραφή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.
Η Δωρεά Μυελού των Οστών είναι ακίνδυνη – ασφαλής – ανώδυνη για τον δότη. Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται από τεχνητό. Μόνο προσφέρεται. Είναι ζήτημα ζωής. Είναι ζήτημα τιμής. Αφορά εσένα τώρα, μας αφορά πάντα όλους μας.
 *To Be My Hero είναι Πιστοποιημένος Επίσημος Συνεργάτης του Χάρισε Ζωή -  ΚΕΔΜΟΠ για την συλλογή δειγμάτων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.



                          





Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :